INTERVIEWS

Anne Linnets kone: Havde Anne været en mand, var hun blevet kaldt ‘en gammel gris’

Der er 38 års aldersforskel imellem Anne Linnet og hendes kone Kathrine Kjær, men kærligheden holder dem sammen. Vi har mødt ægteparret til en snak om deres forelskelse.

Alderen er ikke til at ignorere. Man kan se, at der er forskel der. De er lige smarte i tøjet. Lige lækre i håret. Nogenlunde samme farve i øvrigt. Lige flotte funklende diamantringe på. Akkurat lige åbenlyst forelskede. Men Anne er 38 år ældre end Kathrine. For Anne Linnet er det ikke nyt at forelske sig i yngre kvinder. Hun gjorde det senest med ekskonen Tessa, som var 23 år, da de giftede sig i 2013. For Kathrine Kjær er det heller ikke nyt.

– Jeg har tidligere været i forhold med kvinder, der er meget ældre end mig. Min ekskæreste lige før Anne var fem år yngre end hende, fortæller hun.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Der er også andre ting, der hurtigt tager luften ud af aldersballonen. F.eks. at Kathrines far er i 80’erne og reelt kunne være Annes far. Desuden har Kathrine en stor vennekreds, hvoraf en del er ældre end hende selv.

– Det lyder da helt tosset, hvis man tænker på, at jeg var 38 år, da Kathrine blev født. Den tanke er helt hul i hovedet. Men så er der bare den anden del, hvor der er rigtig mange ting, hvor vi er lige, siger Anne Linnet.

Ingen shitstorm

Man skal insistere lidt for at få Fru og Fru Linnet til at gå et spadestik dybere ind i en snak om alder, hvilket ellers er oplagt i en tid, hvor cougars, sugardaddies og den slags er blevet faste ord i det danske sprog. Formentlig, fordi de reelt ikke tænker over deres egen aldersforskel. Men hvis man meget gerne vil have dem til det, så er det også okay. De kan både give og modtage et lille prik i siden, viser de.

– Okay, aldersforskellen spiller da helt klart en rolle. Hvis Anne havde været på min alder, var vi ikke endt i et forhold, siger Kathrine Kjær.

Anne Linnet tilføjer, at hun altid har haft unge mennesker omkring sig. Hun har ikke haft et årti uden små børn i sit liv. Hun har haft syv i alt, i dag er fem af dem voksne. Hun har desuden altid været i en branche med mange unge. Omvendt har Kathrine Kjær været vant til at have folk omkring sig, der var ‘gamle’. Både hendes forældre, men også venner og ekskærester, der er en del ældre end hende.

LÆS OGSÅ: Anne Linnet: 3 gange mit livsmod blev sat på prøve

Men hvis Kathrine var en mand, var Anne blevet kaldt en cougar. Havde Anne været en mand, var hun blevet kaldt ‘en gammel gris’, griner Kathrine Kjær højt.

– Ej, vi har faktisk overhovedet ikke oplevet en shitstorm omkring det her, tilføjer hun.

– Nej, vi oplever tværtimod, at der er en rigtig fin stemning omkring det. Jeg tror, de fleste glæder sig, når andre er glade. De fleste synes, det er dejligt, når de ser, at der er kærlighed mellem to mennesker, supplerer Anne Linnet.

Kathrine har måske snarere oplevet, at hun som yngre kvinde har skullet bevise over for sine ældre udkårne, at hun har noget at byde på.

LÆS OGSÅ: Connie tog springet: Skiftede til kvinder som 37-årig

– Jeg har ofte skullet kæmpe lidt for at overbevise dem om, at jeg er på niveau med dem. Og også at jeg virkelig ville dem. Jeg synes jo, at det er en helt forkert opfattelse, at mænd bliver flottere med alderen, men kvinder det modsatte. Kvinder bliver også mere interessante med alderen. Og smukkere i takt med de ting, de har oplevet i livet. Personligt vil jeg hellere læse en lang bog end en pixibog, siger Kathrine og tilføjer efter lidt betænkningstid:

– Men det er måske rigtigt nok, at alder spiller en rolle for andre. Det er i virkeligheden nok sværere at springe ud som værende til ældre kvinder, end at springe ud som værende til kvinder.

Læs resten af interviewet med Anne Linnet og Kathrine Kjær i det nye IN, som er på gaden nu ...

 

Læs mere om: