Annonce
I en travl hverdag er fritid luksus
INTERVIEWS

I en travl hverdag er fritid luksus

Cathrine Dufour er en verdensstjerne inden for international ridesport. Samtidig har hun sin egen succesfulde virksomhed og er brand-ambassadør for accessoryfirmaet Adax. IN fik lov til at følge med Cathrine Dufour på en af de sjældne fridage.

Vækkeuret ringer kl. 5 hjemme hos Cathrine Dufour. En halv time senere er hun i fuld gang med træningen i fitness-centret. Sådan er en normal arbejdsdag.

Men på en fridag trækker Cathrine Dufour vækkeuret helt til kl. 7.30. Normalt rider Cathrine Dufour 7-10 forskellige heste – hun ejer selv tre – indtil arbejdsdagen slutter ved 18-tiden. Men på en dag som i dag slutter ridningen allerede kl. 15. Det giver tid til at komme ind til København og ose lidt.

En fridag uden ting på to do-listen er luksus for Cathrine Dufour. Alle de andre dage er skemalagt fra morgen til aften.

– Luksus for mig er ikke at have nogle planer. At shoppe og være sammen med min kæreste eller mine venner, som jeg ikke har så meget tid til at se i hverdagen. Jeg nyder, når jeg ikke skal nå noget på et bestemt tidspunkt. At have fri.

Cathrine Dufour er danmarksmester og nummer syv på verdensranglisten, hun underviser andre af Danmarks unge bedste ryttere og udvikler andres heste til nye højder.

LÆS OGSÅ: Far-datter-parløb sikrer taskebrandet Adax' succes

– Mit liv rummer mange fravalg, og jeg er sjældent på vilde byture eller fuld på Roskilde Festival. Men det er ikke synd for mig. Det er vigtigere for mig at træne og at kæmpe for at blive nummer et i verden. Det er 100% det værd. Og de rigtige venner har holdt ved gennem årene, og dem, der ikke kunne rumme min livsstil, er lige så stille skilt fra.

Jeg lever min drøm

Cathrine Dufour vidste allerede i gymnasiet, at hun blev nødt til at starte egen virksomhed for at kunne finansiere sin drøm: at ride på heste på verdensplan.

Internationalt er der ingen penge i sporten som i f.eks. golf og tennis, så Cathrine Dufour måtte selv finde på noget. Hun tog skridtet til sit firma, mens hun læste. Forretningsmodellen går ud på at træne unge ryttere fra U16- og U21-landsholdene inden for ridesport og udvikle heste for danske familier, der enten selv gerne vil blive bedre ryttere på et højt plan eller ønsker at udvikle hestene for at kunne sælge dem videre som investeringsobjekter.

Cathrine Dufour har ikke kun ambitioner på ridesportens og egne vegne. Hun drømmer også om at blive bedre til at dyrke sine ambitioner, at være en god kæreste, en nærværende søster og en god veninde.

– Det er fedt at træne unge talenter, for jeg har selv været der. Og det er sjovt at drive sin egen virksomhed og være herre i eget hus. Det giver mig en dobbelt drivkraft.

Når hun brænder for hestesport, er det, fordi det er så fascinerende at skulle lære et 700 kilo stort dyr unaturlige ting – bare ved at Cathrine Dufour gør nogle få ting ved hesten.

– Det tager 10 år at uddanne en hest. Det er ikke et ret klogt dyr, så det er samspillet mellem menneske og dyr, som fascinerer mig. Samtidig bliver hestene en del af familien som en hund. Sådan har jeg det med en af mine heste, Cassidy. Den er min ‘partner in crime’ qua de mange oplevelser, som vi har haft sammen. Jeg ville ikke være der, hvor jeg er, uden den.

Senest er Cathrine Dufour begyndt at lave træningsvideoer på Dufour Stream, så andre hesteinteresserede kan lære mere.

– Jeg tror personligt på, at hvis du melder noget ud, er der en større chance for, at det bliver til noget. Derfor var jeg tydelig omkring, at jeg gerne ville til OL. Jeg ved godt, at noget lykkes – og andet lykkes ikke, men det skal ikke holde mig fra at prøve, siger hun med en energi, der virker næsten mere amerikansk end dansk.

– Det er en gang i livet, at jeg får en chance for at kæmpe for at komme til OL og blive den bedste rytter i verden. Hvis det skulle være, så skulle det være nu. Men jeg er blevet bedre til at trække vejret lidt mere naturligt i farten, siger hun.

Det skal nok gå

– Jeg har lært at trykke på ‘pyt-knappen’ og tænke, at det nok skal gå alt sammen. Jeg går ikke i spåner over et problem. Find en løsning og kom i gang. Mine mål for fremtiden er, at jeg vil være den bedste i verden inden for ridesporten.

Cathrine Dufour drømmer også om at holde liv i sin succesfulde virksomhed, så hun kan finansiere at bruge så megen tid på ridning, som hun gerne vil.

En af dem, der gør det muligt, er Adax, som Cathrine Dufour er brand-ambassadør for.

Cathrine Dufour vil gerne realisere drømmen om at blive nummer et i verden. – Hvis der er noget, som jeg vil, er det bare om at gå i gang, siger hun.

– Jeg kender familien privat, og vi deler de samme værdier som f.eks. kvalitet i detaljen og at have sin egen personlige stil.

Adax har valgt Cathrine Dufour som brand-ambassadør, fordi hun har mindst lige så meget power som sine heste, som brandet siger i en meddelelse. Hun veksler passion til medaljer, og netop stærke kvinder er temaet for Adax’ nye kampagne.

Cathrine Dufour har indrettet sit liv, som hun gerne vil, og hun elsker at træne sin egen krop og hestene.

– Hestene tænker jeg på 24 timer i døgnet, og jeg er sammen med dem 365 dage om året. Også på fridage. Hvis jeg ikke rider hver dag eller selv træner bare en time, mangler der noget. Og dagen bliver meget lang. Jeg er ikke typen, der bare ligger på sofaen.

Om natten bliver det kun til fem-syv timers søvn på en god dag. Den fritid, som er til overs, går med at være sammen med hjertegode mennesker. Cathrine Dufour vil gerne være der for sine omgivelser.

– Jeg vil gerne blive bedre til at finde en balance mellem at jagte drømmen om at blive den bedste og have et godt familieliv. Jeg drømmer om at være en god kæreste, en god søster og en god veninde.

Hvis du er blevet inspireret af de mange flotte tasker, som Cathrine Dufour bærer, kan du se og shoppe dem direkte her fra galleriet:

Cathrine Dufour nyder en sjælden fridag

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: