INTERVIEWS

Q&A med Louisa Lorang

I juli-nummeret af IN viser vi en række opskrifter fra Louisa Lorangs bog JUICE & CO. Vi har snakket med Louisa og stillet hende en række spørgsmål om sit forhold til mad. Læs hendes svar og bliv lidt klogere på den charmerende og madglade forfatter

Louisa Lorang er kok og madskribent. Du kender hende måske fra tv, eller som opskriftudvikler for Aarstiderne. Louisa har udgivet intet mindre end otte kogebøger. Seneste skud på stammen er bogen JUICE & CO, der indeholder et hav af opskrifter på juicer og smoothies. I juli 2014 udgaven af IN finder du en håndfuld opskrifter fra bogen, og vi vil i hele juli måned dele endnu flere opskrifter her på siden.

Se også: 7 ingredienser din hud vil elske

Vi har spurgt Louisa Lorang hvilken opskrift fra bogen, der er hendes personlige favorit, hvad hun foretrækker at spise på sin fødselsdag og hvorfor hun altid har champagne i sit køkken … Læs hendes svar og lær denne måneds kogebogsforfatter lidt bedre at kende.

Hvad er det mærkeligste du nogensinde har spist?
Jeg har aldrig spist larver eller sådan noget. Men jeg spiser gerne lever, nyrer, grisehaler eller utroligt gamle oste.

Hvad er din største madoplevelse?
Jeg er vild med underspillede madsteder med fantastisk mad. Jeg nyder at spise når stemningen er afslappet, og maden alligevel er i top.

Jeg elsker streetfood og har været lykkelig ved en foodtruck i Austin, på en plastik stol på Pok Pok i NY, med et fad fuld af parmaskinke på en bænk i Italien, med en grillet jomfruhummer på Havnen i Reykavik, eller med et nyhøstet æble i hånden fra Verners biodynamiske plantage i Nordsjælland.

Hvad er det mest uundværlige i dit køkken? Og hvorfor?
Champagne! Elsker champagne…men har også ALTID ost og kraut i køleskabet. Og så citron eller lime. Ikke til at leve uden noget af det.

Hvad er dit bedste madtip?
Lav simpel mad med dejlige ingredienser. Prøv ofte noget du ikke kender, men altid: Keep it simple!

Hvis du kunne/måtte leve af en type mad resten af livet, hvad skulle det så være?
Skaldyr eller ost.

Hvad skal du spise i aften?
Vi kom til at spise vores fiskefrikadeller fra Aarstidernes Kvikkasse til frokost, så i aften skal jeg spise på Papirøen. (Copenhagen Streetfood). Vi har en aftale med nogle venner og deres unger, så ungerne kan lege og vi kan nappe et lille glas og en hotdog i solen.

Hvad valgte du altid/ofte som ret på din fødselsdag, da du var lille? Og nu?
Da jeg var barn lavede min mor altid super sund hippie mad. Masser af linser og bønner og fuldkorn. Jeg ønskede mig altid hakkebøffer med brun sovs hos min mormor. Hun lavede spandevis af sovs, bløde løg og agurkesalat og jeg var lykkelig. Hun laver stadig de bedste hakkebøffer i byen.

Nu vælger jeg oftest at spise ude om aftenen. Jeg elsker at blive forkælet og om morgenen laver min familie altid masser af frugt, gode croissanter og frisk juice til mit morgenbord.

Jeg arbejder aldrig når jeg har fødselsdag og går også helt vildt op i mine ungers fødselsdage.

Din yndlingsopskrift fra bogen Juice & CO. ?
Lorangutang! Den er så parfumeret og fin fra gurkemejen.
Ananas og mynte hvis jeg skal lave juicen til en sjus.
Og så er jeg fuldstændig vild med hjemmelavet mandelmælk og hampemælk, som der også er opskrifter på i bogen.

Følg med på IN.dk i juli måned, hvor vi løbende vil dele opskrifter fra bogen.