INTERVIEWS

Stine Langvad: Jeg har måttet nedskalere og kun have det, jeg bruger

Indretningsarkitekt Stine Langvad var kompromisløs, detaljeorienteret og strakte rammerne til det yderste for at få sit køkken, der skulle blende ind i stilen og arkitekturen i lejligheden på Frederiksberg

Jeg ville først og fremmest have virkelig god kvalitet og lækkert design, da jeg skulle have nyt køkken. Det skulle passe til arkitekturen og stilen i lejligheden og se ud, som om det altid havde været der; det skulle bare blende ind. Jeg havde set arkitekt Ditlev Rahbeks designsamarbejde med Stilleben, og jeg synes, Section-køkkenet var lige i øjet – det er klassisk uden at være kedeligt, det er god kvalitet og ordentlige materialer, og fronterne er håndmalede. Det er lækkert kram. Jeg er nok mere modig end de fleste ift. farver, så jeg valgte den terrakottafarvede, fordi den er klassisk, men ikke helt normal.

Vi bruger virkelig meget tid i køkkenet, hvor mine børn ofte hjælper til eller bare sidder herude, mens jeg laver mad. Jeg har sat et lille klapbord op på bagdøren, hvor vi altid sidder, når det bare er os tre. Når der er gæster, rykker vi ind i spisestuen, hvor jeg har et stort rundt spisebord med plads til mange.

Mit køkken er et lille rum, og jo mindre køkkener, des større udfordringer. Der var overskabe, da jeg flyttede ind. De fik rummet til at virke mindre, så dem rev jeg straks ned. Det betød, at jeg har måttet nedskalere og kun have det, jeg bruger. Og at jeg kun har skuffer i mit nye køkken, så jeg kan udnytte pladsen optimalt.

Hylderne er hele træplanker, der er spændt ud, fordi jeg ikke ville have hyldeknægte. Sveden sprang frem på håndværkeren, der skulle få det til at fungere. Det giver en lethed til rummet at have hylder ift. overskabe, og det er hyggeligt at have sine lækre ting stående fremme.

Stålbordpladen er skidesmuk og hamrende praktisk. Det slides pænt og kan tåle alt. Jeg fandt et lille sted på Fyn, som kunne lave den svævende og helt tynd og i ét stykke. Lidt besværlig proces, fordi der skulle måles op efter, køkkenet var bygget, men skulle svejses sammen under køkkenet.

Jeg har to ritualer i mit køkken: Jeg laver altid kaffe på min håndmølle og gamle Bialetti 2-kops espressokande, og yndlingsdesserten ved små middage er blot en affogato til hver.

Det, jeg laver mest af mad, er alle mulige italienske småretter. Gerne noget med artiskok eller cherrytomater eller fennikel. Jeg har en ting med salsiccia for tiden. Eller kaningryde. Simreretter i det hele taget, der godt kan lide at simre i flere timer.

Jeg ved ikke, hvorfor festen altid ender i køkkenet, men det gør den. Mine fødselsdage plejer at være én stor køkkenfest. Jeg har de bedste venner.

Læs også: Bekædningsdesigner Bettina Bakdal: Du kan ikke købe et bedre køkken end det her