
Pasta er en verden, der skal opdages på italiensk, og den har sine egne regler. Italienerne spiser aldrig pasta som hovedret, men deriomod som en forret. Pastaen vandt specielt indpas i Danmark i 90'erne, og her blev en italiensk pastaret en spise altså fordansket i diverse kolde pastasalater og som tilbehør til en kyllingefilet.
Hvis du kan lide italienske pastaretter så smag også disse lækre tapas
Pasta er også blevet et populært hverdagstilbehør til kød, fisk eller bare med ketchup. Men pasta fortjener i høj grad også at blive serveret ved festbordet, for mulighederne for lækker og smagfuld pasta er mange og det er kun fantasien, der sætter grænsen.
Til dessert kan du servere en af disse lækre sommerdesserter
Det er absolut 'no-go' at spise pasta som tilbehør i Italien. I italien er pasta en ret, der skal nydes for sig selv. Her får du 10 autentiske eksempler på italienske pastaretter - præcis som Italienerne ville servere den lækre spise.
Læs også: Sådan laver du hjemmelavet italiensk pasta
Se de 10 opskrifter på pastaretter i galleriet herunder.
Spaghetti med linser og pancetta er en ret fra regionen Puglia.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Ravioli med ricotta og spinatfyld i rosa sauce af tomat med fløde og parmesan.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Rigatoni/penne med artiskokbåde og calamari-ringe.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Klassisk spaghetti med venusmuslinger, hvidløg og peperoncini er en ret fra regionen Campania.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Fettuccine med squash, rejer og cherrytomater.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Tagliolini med små stykker havbars-filet, cherrytomater og peperoncini er en ret fra Sardinien.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Penne med stærk chilisauce.
Denne ret er Italien-eksperten Eva Ravnbøls lyn-livret.
»Det her er min egen lyn-livret,« siger Eva Ravnbøl. »Når jeg har været for længe væk fra Italien og dermed pasta, er det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, at lave en god gang penne all’arrabbiata med masser af peperoncino.«
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter. Her er deres bud på parpardelle med kaninragout.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine
Pastasuppe med kartofler og urter.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine