Annonce
Gourmet-tour de Skåne
REJSER

Ferie for foodies: 6 grunde til at rejse til Skåne

Tag på weekendtur i Skåne, og udforsk de mange vingårde og gårdbutikker. Smag lokale delikatesser lige fra vin, cider og specielle oste til hjemmelavede pølser og surdejsbrød i verdensklasse.

Du behøver ikke at tage til Frankrig eller Italien for at dyrke din passion for lækre gourmetspecialiteter og hyggelige vingårde. Sydsvenske Skåne er et kulinarisk skatkammer, der bugner af små gårdbutikker og vingårde med lokalproducerede lækkerier.
 
I de små, charmerende butikker finder du mad-entusiaster, der selv fremstiller lækre pølser, lokale oste, nyrøgede fisk, friskpressede olier og æblecider af lokale råvarer.
 
 
Er du mere til inspirerende besøg på vingårde, så kommer du heller ikke til at køre forgæves i det sydsvenske.
 
Her har passionerede vinbønder gennem de seneste 20 år forfinet produktionen og fundet de helt rigtige druesorter, der lagrer på egetræsfade.        

Kulinariske højdepunkter i Skåne

Nordic Sea Winery
Nordens største vineri ligger i Simrishamn i Østerlen. Her fremstilles vin i verdensklasse, og stedet rummer også en vinbar, en restaurant og butik med delikatesser og gaveartikler. Se mere på nordicseawinery.se.
 
Kivik Musteri
Mosteriet blev grundlagt i 1888 og drives videre på fire generationers erfaringer med at dyrke og bruge æbler. Æbleplantagen breder sig helt ned til det glitrende hav, og her kan du komme med på de populære cidersmagninger og smage en særlig svensk tapas-tallerken. Äpplets Hus er en del af mosteriet og er et videnscenter for æblet i alle dets facetter. Stedet har en besøgshave, hvor du kan se og smage forskellige sorter. Se mere på kiviksmusteri.se.
 
Olof Viktors
Caféen ligger i Österlen og er blevet kåret som Sveriges bedste patisserie. Ud over de berømte kager bages alt brød af egen surdej og i stenovne. Se mere på olofviktors.se.
 
Lindegrens
Hos Lindegrens gårdbutik i landsbyen Bjäre kan du møde køer og lam, der går i Sinnapsdalen og spiser økologisk græs og urter. Tag med på en madvandring, deltag i et kulinarisk kursus, eller fyld kurven med delikatesser. Gårdbutikken sælger både hele udskæringer og forarbejdede varer såsom koldrøgede pølser, leverpaté og røget lam.
Se mere på lindegrens.se.
 
Höganäs Saluhall
Er en fabrikshal. som er ombygget til et lille feinschmecker-mekka, hvor man kan finde både keramik, tøj, nips, delikatesser, grøntsager og kød. Se mere på hoganassaluhall.se.
 
Hällåkra Vingård
Lige nordøst for Trellebord breder de 17.500 vinstokke sig ud i det skånske landskab med smukker vidder og bølgende bakker. Besøg gården,  der laver prisvindende vin, og deltag i vinsmagninger. Se mere på hallakra.com.
 

Ferie for foodies: 6 grunde til at rejse til Skåne

6 grunde til at rejse til Skåne

 

Læs mere om: