REJSER

Mallorca over åben ild

Mallorca har på det seneste udviklet sig til et eksklusivt gourmetferiemål på grund af sine fantastiske friske råvarer. Vi har fået kokken Mikkel Karstads notater fra indkøbstur og grillplads.

Øen bogstavelig talt bugner af fantastiske råvarer. I byerne langs kysten hele vejen rundt om øen er der rig mulighed for at købe masser af fisk som tun, dorade, rød mulle, ansjoser, sardiner og mange andre for ikke at nævne overfloden af skaldyr og blæksprutter i alle størrelser og former.

Men Mallorca har en masse andet at byde på, når det gælder mad, for her lever vildsvin, vildkaniner og vagtler. Der er masser af dejligt gede- og svinekød og sågar pattegris. Og det hele kan købes på det lokale marked. Ikke som på de hjemlige strøg hvor der skal forudbestilles flere dage i forvejen, bare for at få fat på frosset fisk og kød ud over standardvarerne. Her kan alle herlighederne købes frisk hver dag til en rimelig penge.

Grønt og grill
Frugt og grønsager er naturligvs et kapitel for sig selv. Alene i det hus, hvor jeg boede med min familie, var der både citroner, appelsiner, granatæbler, meloner, mandeltræer, tomater, aubergine, courgette i haven. Og sidst, men ikke mindst nogle fantastiske kæmpestore rosmarinbuske, som sørgede for en dejlig duft i haven konstant.


Mikkel Karstad er kok, og han har taget hele familien med til Mallorca.

Råvarerne, et hus på sydøstkysten med en fantastisk terrasse og udsigt over det smukke hav plus et et stort åbent ildsted. Så kan det næsten ikke blive bedre, og inspirationen til at lave lækker grillmad kommer helt af sig selv. Jeg må også nævne, at der bliver lavet noget rigtig fornuftig vin på Mallorca.

Især i området syd/øst for Palma omkring byerne Campos, Mannacor og Santany stødte jeg på nogle rigtig gode flasker. Restauranter og tapasbarer er her naturligvis et hav af og i alle genrer og prisklasser. Glem tidligere tiders grisefester og nyd gerne Mallorca, både hvis man er børnefamilie, hvis drengene skal ned og gi' den gas, eller hvis man er et eller flere par på ferie, der gerne vil lidt af det hele.

Få her er opskrifter til en fantastisk grillaften:


Grillede grønsager


Grillet dorade med citron og rosmarin

Grillet ananas med vaniljeis, mynte.

Læs mere om: