Annonce
Rejsetip: Gå på fiske-safari i Sverige
REJSER

Vild med hummer? Tag på skaldyrssafari i Sverige

Du behøver ikke at rejse langt efter de bedste østers, blåmuslinger og hummere. I Vestsverige ved Gøteborg er havet fyldt med det gastronomiske guld, som er lige til at dykke ned i.

Tilhører du en af de mange, som ikke kan få skaldyr nok? Så er en skaldyrssafari i Vestsverige et must. Nord for Gøteborg ligger lidt af et skaldyrsparadis, som gemmer på nogle af de mest smagfulde skaldyr i verden.

Safari på svensk

Takket være det kolde, dybe og rene vand, du finder i netop denne del af Sverige, regnes fx hummerne fra den vestsvenske skærgård blandt de bedste i verden – fordi forholdene får dem til at vokse langsomt og udvikle deres fantastiske smag.

Og uanset om det er hummere, østers, blåmuslinger eller krebs, der får dit mundvand til at løbe, så finder du nogle af de bedste netop her – et stenkast fra Danmark.

Du behøver ikke at rejse langt efter de bedste østers, blåmuslinger og hummere. I Vestsverige ved Gøteborg er havet fyldt med det gastronomiske guld, som er lige til at dykke ned i. 

Gode ture

1. Lysekil

Lysekil er kendt for sine østers og muslinger. Her kan du tage med på østerssafari i området, hvor den svenske østers, Ostra edulis, lever. Det er en af de mest eksklusive og velsmagende arter.
mad
2. Grebbestad
Hummerparadis, hvor du kan tage på hummersafari, og hvor hummere fås i alle former og afskygninger. Sæsonen starter sidst i september, og her er hummersæsonen en højtid, der kan måle sig med julen.
 

Vild med hummer? Tag på skalddyrssafari i Sverige


Overnatningssteder

Langs den svenske vestkyst nord for Gøteborg kan du finde hoteller eller spisesteder, der tilbyder hummer-, østers- og muslingesafari, skaldyrs-miniferier og overdådige måltider. 

1. Strandflickornas Havshotel i Lysekil
Alle værelser er forskellige, og indretningen er fra 1900-tallet. Fra hotellets badebro kan du hoppe direkte i vandet. Hotellet arrangerer østers- og muslingeture. Se mere på strandflickorna.se.
 
2. Everts Sjöbod
Tag med på hummersafari i den gamle renoverede træbåd, og bo på det charmerende hotel. Se mere på evertssjobod.se.
 
3. Salt & Sill
Et fyldende hotel i Klädesholmen, hvor du er garanteret havudsigt. Rummer også en af områdets mest populære skaldyrsrestauranter. Se mere på saltosill.se.
Vild med hummer? Tag på skalddyrssafari i Sverige

Se her, hvordan du kommer i gang med at fange krebs og hummere i Sverige!

Læs mere om: