Kamilla Seidler, kvindelig kok
Foto: Getty Images
TALK OF TOWN

Dansker kåret til Sydamerikas bedste kvindelige kok

33-årige dansk kok, Kamilla Seidler står i spidsen for restauranten Gustu i La Paz i Bolivia, hvor blandt andet orme og krokodiller optræder på menukortet.

Kamilla Seidler vil mere end mad

Kamilla Seidler er blevet kåret som den bedste kvindelige kok i Latinamerika ved den prestigefulde World 50 Best Restaurants-uddeling, som i år fandt sted i Mexico.

Den 33-årige dansker, som har arbejdet på bl.a. Geist og Søllerød Kro herhjemme, er køkkenchef på Gustu i Bolivias hovedstad, La Paz. Hun kom til Bolivia i forbindelse med et af Claus Meyers mange projekter i 2012 og etablerede Gustu som en madskole og restaurant, som skulle være med til at styrke lokalområdet og lære den fattige befolkning noget om ernæring og madlavning.

LÆS OGSÅ: Kvindelig kok, Anita Klemensen - brænder for den gode smag

Gustu, Kamilla Seidler i køkkenet
Kamilla Seidler i restaurant Gustus køkken med lokale kvinder

Gustu bruger udelukkende lokale råvarer, og de adskiller sig noget fra dem, der bugner på bordene i de danske restaurantkøkkener, fortæller Kamilla Seidler til Politiken:

- Jeg bruger ofte krokodille … Jeg serverer også orm, som lever af døde kokospalmer og derfor har en afsindigt lækker smag, lidt a la kagecreme, siger hun til avisen.

LÆS OGSÅ: Georg Jensen hylder power-kvinder

Kamilla Seidler i køkkenet på Gustu
Foto: Gustu

En kvindelig kok er et særsyn

Hun fortæller, at det stadig er et særsyn for mange af gæsterne på Gustu, at det er en kvinde, som er køkkenchef. Men hun håber, at den succes, hun oplever, kan være med til at inspirere andre kvinder til at gå køkkenvejen.

- Jeg håber, at nogle af de piger, vi får fat på gennem madskolen, vil tænke: Når hun kan få en pris, kan jeg også. Det vil gøre mig glad, hvis jeg kan motivere flere kvinder til at uddanne sig, siger hun til Politiken.

World 50 Best Restaurants har peget på franske Dominique Crenn som verdens bedste kvindelige kok. Hun åbnede restauranten Atelier Crenn i 2011 og Petit Crenn sidste år, begge i San Francisco, hvor hun også er uddannet. 

Restaurant Gustu facaden
Foto: Gustu

LÆS OGSÅ: Karrierekvinder | Virksomheder med kvinder i ledelsen tjener mest