9 film der ændrede modehistorien
Foto: AOP
WEEKEND

9 film der ændrede modehistorien

Wonder Woman, Carrie Bradshaw og Annie Hall har alle været med til at skabe mode. Den nyeste film, som inspirerer både på catwalken og i gadebilledet, er ’Black Panther’, som forener traditionel afrikansk æstetik med high-tech-fremtidsmode.

Er du en af dem, der har en halskæde med dit navn liggende i skuffen, ligesom Carrie Bradshaw? Drønede du ud og investerede i blomstrede skjortebluser og nederdele med vidde, da ’Mad Men’ regerede på tv? Eller skeler du gang på gang til Audrey Hepburns lille sorte fra ’Pigen Holly’, når du skal til fest?

Så er du bestemt ikke alene. For film og tv giver gang på gang inspiration til både designere og os, der går i deres tøj.

LÆS OGSÅ: Film og serier, du kan glæde dig til i 2018

Den seneste film, der har sat modebranchen på den anden ende, er ’Black Panther’, som går i de danske biografer nu. Filmen er unik, fordi den handler om en sort superhelt, men også fordi størstedelen af skuespillerne og holdet bag filmen også er sorte.

Kostumerne er skabt af Ruth Carter, som beskriver dem som en blanding af noget traditionelt afrikansk med de let genkendelige stamme-farver og -mønstre og noget glat, futuristisk og højteknologisk.

Filmens skuespillere, som bl.a. tæller Oscar-vinderen Lupita N’yongo og veteranen Angela Bassett, har ført stilen videre på den røde løber til premierer og filmevents verden over, hvor de er mødt op i afrikansk design.

Det er dog ikke kun indfødte designere, som designer ’afrikansk’ lige nu. Bl.a. Stella McCartney har også afrikanske mønstre i sin sommerkollektion, ligesom bl.a. Dries van Noten og Balmain har leget med den afrikanske æstetik.

LÆS OGSÅ: Biografiske film - hvor godt ligner stjernerne

Her får du ni af de film og tv-serier, som ligesom ’Black Panther’ har været med til at skabe mode – både på catwalken og i gadebilledet.

Film, der skabte mode

Læs mere om: