Elisabeth Dahlberg
WEEKEND

Anne Larsens madhimmel

Få Anne Larsens bedste tip til, hvor du skal spise i Aarhus og København

I den nye juli-nummer af IN kan du bl.a. læse det store portræt af Anne Larsen. Anne Larsen er kogebogsforfatter, foredragsholder og kostvejleder gog kender om nogen de rigtig gode steder at spise. Her kommer Annes liste til henholdsvis Aarhus og København.

Mine bedste steder i Aarhus

"Her man skal lige være bevidst om, at jeg flyttede fra byen ved årsskiftet 2012/2013. Og der er kommet virkelig nye gode spisesteder til, har jeg hørt fra pålidelige kilder, læs: gode venner og mad- og vinnørder i Aarhus.

  1. Klassisk Bistro, Jægergårdsgade 65.
    Det franske køkken, når det er bedst. Har du været der før, kan du måske godt tåle en tur mere, har du ikke været der, er det et must. Deres blåmuslinger, marvpiber, Ingeborg Suhrs gravad laks, deres legendariske peberbøf, der flamberes ved bordet - og et storslået vinkort og meget personlig betjening. 
  2. Klassisk FiskNørregade 38.
    En fiskerestaurant (hvor du også kan få kød), der sjældent ses i Danmark, og da slet ikke i provinsen, men jo i Nørregade i Aarhus. 
  3. Seafood på Marselisborg havn
    Når du skal have en halv hummer, østers eller generelt seafood, så friskt og så lækkert tillavet. 
  4. Carlton på Pustervig Torv
    Craver du efter en god tatar, så finder du den i byen hjerte, i latinerkvarteret. 
  5. Casablanca i Rosensgade
    Her får du præcis den cafémad, du drømmer om, prøv deres burger. 
  6. Sjette Frederiks Kro
    Hvis du har lyst til en tur i skoven, efterfulgt af den perfekte pariserbøf. I Casablanca familien, så derfor samme website.
  7. Ingerslevs Boulevards grønttorv onsdage og lørdage. 

Nogle af mine bedste steder i København

  1. La Buca på Godthåbsvej.
    Italiensk når det er bedst udenfor Italien, ligger faktisk på Godthåbsvej i København. En aften her, inde eller en varm sommer aften, udenfor i deres gårdhave, giver mening. Hvis du savner Italien. 
  2. Fischers på Victor Borges Plads på Østerbro.
    David gør det så godt, han er et passioneret mad- og vinmenneske. Et sted jeg gerne kommer både til frokost og om aftenen. Når vi er ved det italienske, så er dette her også beviset på det autentiske. Prøv Davids lufttørrede skinke og bøffelmozzarella (min. 2 personer) efterfulgt af hans pasta cacio e pepe. 
  3. Uformel
    Små fine og yderst delikate retter, baseret på de bedste råvarer og med en finesse, der er sjælden. I familien Formel B og Sletten Kro ved havnelejet i Humlebæk. 
  4. Sletten Kro 
    Her har jeg spist de dejligste frokoster og siddet udenfor lune sommeraftner med udsigt over havnen og nydt fisk og skaldyr. 
  5. Llama
    Er mest kendt for sin indretning (Bjarke Ingels), men har også gode cocktails og snacks (meksikansk inspireret). Og så kan man spise ved baren, det er sjældent men ret skønt, hvis man kommer alene. 
  6. Bar'vin i Skindergade.
    Husk at bestille bord. Til frokost anbefaler jeg deres tatar, til aften del en cotes du beuf. Fantastisk vinkort, incl. naturvine. 
  7. Torvehallerne
    Lad mig pege på frisklagte æg, Naturmælks biodynamiske smør, og deres double cream og brød fra The Bread Station hos Omegn i Hal 1. OG måske byens bedste rugbrød, hos Rosa i Hal 2. Frugt og grønt i staderne mellem de to haller. Hvor man også finder afgrøder fra Søren Wiuff, Danmarks ukronede aspargeskonge. Og sortkål aka palmekål. Og i sæsonen popper små stader op med bedste jordbær og bedste hindbær. 
  8. Vin:
    Pinard i Torvehallerne, hal 2. www.lepinard.dk
    Skål på Forbindelsesvej på Østerbro. www.skaaldugamle.dk
    Vinbar: Lidkøb på Vesterbrogade 72B, www.lidkoeb.dk.
    Øl: Warpigs i Kødbyen. 
  9. Og skal du bo i København., så kør 7 minutter nord for Østerbro til Skovshoved Hotel. Det var 'mit hotel' i alle de år, hvor jeg boede i Aarhus, og skulle overnatte på hotel i Kbh. 

Få mere af Anne Larsen på hendes website HER, hendes facebook HER eller følg hende på instagram HER