De største alkoholtrends i 2017
Foto: AOP
WEEKEND

De største alkoholtrends i 2017 – hvilke har du drukket?

Aperol Spritz var alle vegne i 2017, hvor også specialøl og frossen vin hittede. Få årets største alkoholtrends her.

Udvalget synes dejligt uendeligt, når det kommer til alkohol, der kan variere fra klassiske cocktails til hjemmelavet snaps og frossen vin. Der er med andre ord noget for enhver smag, hvilket også kendetegner 2017s alkoholtrends.

Fri fadøl i en time har i år fået endnu skarpere konkurrence af velproducerede specialøl fra mikrobryggerier, mens det ikke længere er ualmindeligt at smide godt 100 kroner efter en klassisk gin og tonic, så længe den består af hjemmelavet tonicvand og gin af høj kvalitet.

Ligesom i moden, hvor vi længe har bevæget os i retning af lidt men godt, følger vores alkoholvaner nu også trop. I 2017 skulle det fremfor alt være kvalitet og hvis muligt også gerne økologisk, brygget i små mængder eller hjemmelavet, når vi fyldte i glassene – hvis ikke vi drak direkte af flasken i solen. Èn drink overgik alle andre og overtog Instagram, mens en gammel kending fik nye former. Læs her hvilke fem alkoholtrends, som du ikke kunne komme udenom i 2017. 

De 5 største alkoholtrends i 2017

Aperol Spritz
Den utrolig Instagramvenlige drink fra Norditalien var på samtlige drinkskort i 2017. Med sin orange signaturfarve og bittersøde smag af appelsiner, urter og rabarber var Aperol Spritz ikke til at komme udenom gennem året, hvor den modsat den tidligere så populære Cosmopolitan slukkede tørsten hos ligeså mange mænd som kvinder.

Frosé
Rosé er et sikkert sommerhit hvert år, hvor den agerer frækt sidekick til et glas kølig hvidvin. I år skulle den dog en tur i fryseren samt blendes med jordbær og sukker til en cocktail før, at den blev serveret i sommervarmen. Den såkaldte Frosé, der blev opfundet på en bar i New York, indtog dermed pladsen som de voksnes foretrukne slush ice.

Nohrlund
Cocktail-trenden fandt helt nye græsgange i 2017, da to venner åbnede Nordens første cocktailfabrik i Hvidovre i juni, hvorfra de tappede økologiske cocktails mikset af nordiske råvarer på flaske under navnet Nohrlund. Kvalitets-cocktail to go blev en realitet, hvor håndbajeren over sommeren fik selskab af flaskecocktails med gin, gulerod og vanilje eller vodka på valnød med brombær og basilikum.

LÆS OGSÅ: Lav din egen jordbærpuré til drinks

Gin
For første gang kunne den enebær-baserede gin bryste sig af sin egen festival herhjemme, ligesom den ved udgangen af 2017 kunne tælle mere end 50 danskproducerede varianter. Gin og tonic fik ikke overraskende en revival, hvor de slanke, høje glas blev skiftet ud med store, runde bowler på stilk, ligesom hjemmelavet tonic blev køkkenentusiasternes nye favoritprojekt.

Hjemmelavet
De veletablerede brands indenfor øl og snaps måtte i højere grad end før dele rampelyset med mikrobryggerier og hjemmebrændt i 2017. Øl med kunstneriske etiketter fra små bryghuse indtog mere terræn i kiosker og supermarkeder samt på caféer og barer, mens den hjemmelavede snaps blev populær på påske- og julebordet som erstatning for den klassiske røde Aalborg, som de færreste alligevel bryder sig om. 

Giv et abonnement i julegave - vælg mellem 17 forskellige blade og magasiner - KØB HER

Læs mere om: