WEEKEND

Her skal du se kirsebærtræerne blomstre

Snart vil et af forårets smukkeste attraktioner kunne nydes, når kirsebærtræerne springer ud. IN guider dig til de bedste steder, du kan opleve forår og smuk blomsterflor.

Man ved, at sommeren er på vej, når kirsebærtræerne springer ud. Det sker i Danmark omkring midten af april til starten af maj måned og du kan med god grund glæde dig til sæsonens farvestrålende oplevelse.

LÆS OGSÅ: Her er din overgangsjakke til foråret

Lyserødt instagram feed

Traditionen, med de mange smukke træer i byen, stammer oprindeligt fra Japan, hvor dét at kigge på kirsebærtræer har sit helt eget navn: ”hanami”. Herhjemme skaber traditionen hos mange et smukt og ikke mindst lyserødt Instagram-feed, mens det giver anledning til romantiske gåture.

Herunder finder du de bedste steder i landet, du kan se de smukke, lyserøde kirsebærtræer springe ud dette forår.

Her kan du se kirsebærtræerne blomstre

Bispebjerg Kirkegård
Bispebjerg Kirkegård er et af de mest populære steder, at se de smukke kirsebærtræer. Arealet er enormt og minder mere om en park end en kirkegård. Her finder du en allé med japanske kirsebærtræer, der skaber en lyserød tunnel af blade. 
Frederiksborgvej 125 · 2400 København NV

Assistens Kirkegård
Assistens Kirkegården er om sommeren tilslutningssted for københavnere, der ønsker at slå sig ned og nyde solen og naturen. Her i foråret kan du nyde en gåtur med et utal af smukke blomster og træer, inklusiv de farvestrålende kirsebærtræer. 
Kapelvej 4 · 2200 København

LÆS OGSÅ: De smukkeste sko til forårets fester

Mindeparken
De fantastiske kirsebærtræer står på række langs stierne i Mindeparken i Aarhus. Oprindeligt blev der tilbage i 1992 doneret 50 forskellige arter af kirsebærtræer, som nu pryder parken og trækker både turister og lokale til. 
Kongevejen · 8000 Aarhus

Langelinie Park
Den japanske tradition, hvor der planlægges udflugter når kirsebærtræerne blomstrer, er også kommet til Danmark. I Langelinie park kan man hvert år opleve Sakura (kirsebær) Festival ved Kastellet. Parken har 200 træer, så synet er ganske unikt og smukt. I år afholdes festivalen d. 27. og 28. april kl. 11.00 til 16.00. Læs mere: sakurafestival.dk 
Langelinie · 2100 København Ø

Kongens Have
I hjertet af København finder vi Kongens Have, der huser adskillige kirsebærtræer. Gå en tur i haven eller nyd synet fra et tæppe under et træ – der er noget enestående over synet nedefra med en blå himmel som kontrast til de lyserøde blomster. 
Øster Voldgade 4a · 1350 København K

LÆS OGSÅ: 14 vigtige begivenheder i 2019