Forretter til nytår
GÆSTEMENU

10 festlige forretter til nytår

Se vores 10 festlige forretter til nytår, og find den forret, som passer bedst til din nytårsmenu!

Julen er overstået, du har lagt den traditionelle julemad bag dig og er klar til nye kulinariske højdepunkter. Derfor er det oplagt at indlede middagen med lækre og nemme forretter til nytår. For rigtig mange er nytårsaften nemlig den aften, hvor man virkelig får lov at folde sig ud. Menusammensætningen handler mindre om traditioner, pligt og " vi plejer altså altid" og mere om den gode smag og overraskelsen. Det er værten, der bestemmer, og gæsterne ved ikke, hvad de skal forvente. Bagsiden af medaljen er, at det lægger et langt større pres på kokken.

Læs også:

Inspirerende forretter til nytår

Vi har lavet et galleri med skønne og velsmagende forretter til nytår, hvor både mesterkokken og nybegynderen kan finde noget, der passer til ambitionsniveauet. Generelt anbefaler vi også, at man på forhånd bestemmer sig for, hvor man vil lægge kræfterne. Hvis man vælger en meget krævende forret, så kan man med fordel vælge en dessert, der kan tilberedes dagen inden. Det gode ved de forretter til nytår, som du kan se i galleriet, er, at de alle ser meget krævende ud, men IKKE alle er det.

Læs også: 10 nemme forretter 

Se galleriet med forretter til nytår 

Vi har samlet 10 forskellige opskrifter på forretter til nytår, så der er med garanti en, som passer i din nytårsmenu.

10 festlige forretter til nytår

Stadig på jagt efter den perfekte forret til nytårsmeneuen...

Hvis du stadig ikke har fundet den helt perfekte forret til nytår, så foreslår vi, at du først og fremmest lægger dig fast på, om det skal være skaldyr, fisk eller kød. Derefter smutter du en tur forbi din lokale fiskehandler eller slagter, og så kan han eller hun helt sikkert guide dig til en forret, der passer til din menu. Mange gange handler den gode forret jo også om de gode råvarer, og fiskehandleren og slagteren ved bedre end nogen, hvor kvaliteten er i top og derfor stortset umuligt at ramme forbi målet.

Se alle vores lækre forretter her!

Sidste punkt på menuen

Som det endelige punktum efter en god nytårsmenu kommer den klassiske kransekage. Den bliver tit overset, men hvis du har overskud og lyst, så kan en kreativ præsentation af kransekagen sagtens betale sig. Vi har fået den dygtige madskribent Maja Ambeck Vase til at give os et bud på, hvordan man kan lave sin kransekage på en anderledes måde og dermed gøre sin nytårsmenu fuldendt - fra forret, over hovedret, dessert og til kransekagen. Resultatet blev: Kransekagehjerter med et tvist.