Nem opskrift på svinekæber i gryde - gryderet med svinekød - braiserede svinkæber i vin
GÆSTEMENU

Braiserede svinekæber - Den bedste opskrift!

Hvis du drømmer om braiserede svinekæber, der smelter på tungen, så har vi fundet den bedste opskrift lige her!

Braiserede svinkæber i hvidvin er oplagt gæstemad om vinteren og med den her opskrift, kan du lave en omgang svinekæber, der smelter på tungen. En rigtig vinterret fyldt med saft og kraft fra det gode kød og tilberedt, så smagen virkelig kommer frem.
Tip! Retten kan uden problemer spises to dage i træk eller fryses, så der er skøn fastfood på en travl dag.

Det bedste opskrift på braiserede svinekæber

Til 4 personer
Det skal du bruge til braiserede svinekæber: 
  • 12 svinekæber
  • olie til stegning
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 3 persillerødder
  • i grove stykker
  • 2 løg i både
  • 2 æbler i både
  • 5 fed hvidløg, knuste
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl hønsebouillon
  • 1 lille bundt timian
  • salt og peber
  • 25 g koldt smør
  • hakket persille
TILBEHØR:
  • kartoffelmos eller groft brød
Sådan laver du braiserede svinekæber:
  1. Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det.
  2. Brun dem i lidt olie i en varm, tykbundet gryde – gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt.
  3. Tag kæberne op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom kæberne tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt hvidvin.
  4. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor.
  5. Sæt låg på, og lad kæberne simre under låg i ca. 1 time. Byt lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme.
  6. Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen.
  7. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter.
  8. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
  9. Smag til med salt, peber og koldt smør.
  10. Servér kæberne toppet med hakket persille, og giv mos eller groft brød til.

​Find mere inspiration til lækre vinterretter her: 

6 lækre gryderetter