GÆSTEMENU

Gæstemenu: Sort og hvid middag med blæksprutte, sorte svampe og lakrids

Byd dine gæster på en sort og hvid middag med blandt andet blæksprutte, sorte trumpetsvampe, kammusling og rålakrids. Få alle opskrifterne herunder til den delikate tema-gæstemiddag.

Der er kontraster i både udseende og smage i denne gæstemenu, når cashewcreme rammer rålakrids og sort trompetsvamp møder pecorino. Dæk op til en aften med sort-hvid magi, hvor råvarerne er de bedste fra både hav og skovbund.

Denne gæstemenu byder på delikate opskrifter, der vil imponere dig og dine gæster. Se alle opskrifterne herunder.

Menu

Mandelcreme med kammusling og olie på grillede forårsløg

Blæksprutte i eget blæk med sorte hvidløg og sprøde risnudler

Sort trompetsvamp med frisk hvidløg og pecorino

Cashewcreme med rålakrids og fennikel

SE OGSÅ: En ægte italiensk middag

Mandelcreme med kammusling og olie på grillede forårsløg

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave mandelcreme med kammusling og olie på grillede forårsløg

Grillolie:

  • 1 bundt forårsløg
  • 400 g olivenolie
  • Havsalt

Mandelcreme: 300 g mandelmel

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • Havsalt

Bagt kammusling:

  • 4 kammuslinger
  • 4 afhindede mandler

Sådan laver du mandelcreme med kammusling og olie på grillede forårsløg

Grillolie:

  1. Rens forårsløg, og læg dem i en bradepande.
  2. Tænd ovnen på 250°, og bag forårsløgene, til de er forkullede.
  3. Blend forårsløg til pulver, rør olivenolie i, og smag til med havsalt.

Mandelcreme:

  1. Varm mandelmel og olie op ved svag varme.
  2. Blend det til en glat creme sammen med fløde og hvidløg, og smag til med citronsaft og havsalt.
  3. Hold mandelcremen varm.

Bagt kammusling:

  1. Drys kammuslingerne med havsalt, og bag dem ved 190° i 3-4 minutter.
  2. Fyld mandelcremen i en lille skål eller dyb tallerken.
  3. Skær kammuslingen i 2-3 tynde skiver, og anret dem i suppen.
  4. Dryp grillolie på, og riv lidt mandel over.

Blæksprutte i eget blæk med sorte hvidløg og sprøde risnudler

Antal:4 personer

Det skal du bruge for at lave blæksprutte i eget blæk med sorte hvidløg og sprøde risnudler

  • 400 g blæksprutte
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • Havsalt

Puré af sorte hvidløg:

  • 3 dl cremefraiche 38 %
  • 2 fed sorte hvidløg
  • 2 spsk. riseddike

Friterede risnudler:

  • ½ l smagsneutral olie til fritering
  • 80 g risnudler
  • Havsalt

Sådan laver du blæksprutte i eget blæk med sorte hvidløg og sprøde risnudler

  1. Soignér blæksprutterne, gem blækket, og skær kødet i tynde strimler på langs.
  2. Puré af sorte hvidløg: Rør cremefraiche med blæksprutteblæk og moste sorte hvidløg, og smag til med riseddike.
  3. Friterede risnudler: Varm en kasserolle op med olie, og fritér risnudlerne, til de puffer. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys med havsalt.
  4. Varm en pande godt op med olie, og steg blæksprutten ved høj varme i 30 sekunder.
  5. Krydr med havsalt.
  6. Anret den stegte blæksprutte og puffede rischips over puréen med sorte hvidløg.

TIP! Hvis du skærer blækspruttekødet i tynde strimler, krøller kødet flot, når du steger det.

Sort trompetsvamp med frisk hvidløg og pecorino

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave sort trompetsvamp med frisk hvidløg og pecorino

  • 1 skalotteløg
  • 1 frisk hvidløg
  • Olivenolie
  • 500 g trompetsvamp
  • Havsalt
  • 100 g pecorinoost

Sådan laver du sort trompetsvamp med frisk hvidløg og pecorino

  1. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern.
  2. Varm en pande godt op med olie, og sautér skalotteløg og hvidløg, til de er klare.
  3. Rens trompetsvampene, og steg dem med i 3-4 minutter. Krydr med havsalt.
  4. Anret de varme svampe med friskrevet pecorinoost over, og dryp med olivenolie.

TIP! Der er masser af umamismag i retten fra både svampe og pecorinoost. Hvis du ikke er til pecorinoost, kan du prøve at variere med parmesan eller Primadonna.

Cashewcreme med rålakrids og fennikel

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave cashewcreme med rålakrids og fennikel

  • 200 g cashewnødder
  • 100 g rørsukker
  • 400 g skyr
  • 2 dl piskefløde
  • 1 fennikel
  • 10 g rålakrids

Sådan laver du cashewcreme med rålakrids og fennikel

 

  1. Rist cashewnødderne gyldne på en varm, tør pande, og køl dem af.
  2. Tag 3-4 cashewnødder fra til servering, og blend resten til groft mel sammen med sukker.
  3. Vend cashewmelet med skyr og letpisket fløde.
  4. Rens fennikel, del den på langs, og skær de 2 halvdele papirtyndt ud på et mandolinjern.
  5. Læg fennikelflagerne i isvand. Anret en skefuld cashewcreme på en tallerken.
  6. Fordel fennikelskiver på, og riv cashewnød og rålakrids over.

Flere opskrifter?

Skal dine gæster forkæles? Vi har samlet de bedste menuer med gæstemad til alle årstider. Der er helt sikkert også én, der vil falde i din smag. Se dem alle her!