GÆSTEMENU

Klassisk sommermad med krydderi

Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød. En sommermenu som mormor lavede den, næsten. For vi har sat peberrod til laksen, fyldt kyllingen med krydderurter og puttet kanel i rødgrøden.

VINFORSLAG
Forret: En god, sval pilsner, evt. i følgeskab med et glas Linie Avavit, nu da denne herlige ingrediens indgår i opskriften. Skal det være vin, så vælg en Pinot Grigio fra Norditalien eller en Soave fra samme egn.

Hovedret: Fortsæt med Pinot Grigio eller Soave. Disse hvidvine passer godt til kyllingen.

Dessert: Kold, mousserende og let sødlig vin, fx Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien eller en sødlig (dulce) Cava fra Spanien.
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN
2 dage før:
• Grav laksen

Dagen før:
• Tilbered rødgrøden
• Bag mandelkagerne

Tre timer før:
• Klargør fennikler, gule-rødder og salat til forret
• Rør dressingen
• Steg kyllingen
• Forbered agurkesalat
• Bland salat med spidskål
• Rør citron/peberrods-dressingen sammen

Kort før og under
middagen:
• Anret forretten
• Tilbered sovsen
• Skær kyllingen for





Gravad laks
med peberrod


Kylling med
krydderurter




Rødgrød med
mandelkager





Se flere 3-retters gæstemenuer:


Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager




Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse




Carpaccio, søtunge og fragilité





Middel-havsmad






Sommermad
med inspira-tion fra Italien




































Læs mere om: