GÆSTEMENU

Sommermad: geniale grillerier

Sommermaden skal helst laves på grillen. Vi har samlet en hel menu forret, hovedret og dessert tilberedt på grillen. Få de nemme opskrifter, tidsplan og forslag til vin.

Komplet treretters gæstemiddag med forret, hovedret og dessert på grillen.

MENU

Forret:
Krabbekløer med citron og hjemmelavet mayonnaise
 Krabbekløer med mayonnaise og citron

Hovedret:
Landkylling på grill
Kartoffelspyd med grillolie
Grillede grøntsager
 Landkylling på grill - kartoffelspyd med grillolie - grillede grøntsager

Dessert:
Jordbærtoast med grillet nektarin og is
 Jordbærtoast med grillet nektarin og is

Arbejdsplan
Dagen før:
Mariner krabbekløer
Lav grillolie
Lav saltrub

Tre timer før:
Pisk mayonnaise
Klargør grøntsager og kartofler
Giv kyllingen saltrub

Kort før og under middagen:
Grill krabbekløer
Grill kylling og tilbehør
Grill dessert

Forslag til vin
Forretten består af krabbekløer, som i sig selv er sødmefyldte. Derfor skal vinen have masser af friskhed og et urtet præg. Det kan være en hvidvin som Pouilly-Fumé 2008 La Charmette, Domaine Chaveau, Loire, Frankrig eller en brut som Crémant de Bourgogne Brut, Frankrig.

Til hovedretten er det tilbehøret, marinaden og grøntsagerne, der bestemmer. En rødvin kan være en let sydfransk eller en Chianti fra Toscana, en hvidvin må godt være en fyldig Chardonnay som Chardonnay 2011 Elemental Reserva, Casablanca, Chile, eller man kan vælge en rosé på Grenache-druen som Bandol 2011, Domaine La Suffrene, Provence, Frankrig.

Dessertens grillede jordbær kræver en vin med intensitet og fylde i smagen. Det har hvidvinen Château de la Roulerie 2011, Coteauz du Layon, Loire, Frankrig, som laves på Chenin Blanc-druen.

10 skønne forårskjoler

Læs mere om: