GÆSTEMENU

Sommermad - opskrifter med inspiration fra Italien

Sprødstegte duer med timian og hvidløg sender smagsløgene til Italien. Salaten af sprøde grønsager med friskkogte krabbekløer er smagen af dansk sommer, og marengsdesserten med vaniljecreme og friske jordbær får lærkerne til at synge.

Sommermad opskrifter

VINFORSLAG
Forret: En frisk, ren hvidvin, fx en Chablis eller Grüner Veltliner fra Østrig

Hovedret: Bourgogne Pinot Noir eller endnu bedre en 1. cru Bourgogne fra fx
Gevrey-Chambertin

Dessert: Kold Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN
Dagen før:
• Kog krabbekløerne
• Bag marengsbund
til pavlovakagen

Tre timer før:
• Gør duerne klar
• Klargør grønsager
• Færdiggør forret

Kort før og under
middagen:
• Steg duerne
• Blancher
grønsagerne
• Saml kagen







Salat med krabbe og fennikel


Timian due med grønsager




Pavlova med jordbær



Se flere 3-retters gæstemenuer:


Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager




Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse




Carpaccio, søtunge og fragilité





Middel-havsmad





































Læs mere om: