tapas-opskrifter
GÆSTEMENU

Tapas-opskrifter - 6 retter med nordiske råvarer

Tapas er en rigtig spansk klassiker. Vi har twistet de spanske tapas-opskrifter og giver dig her 6 opskrifter i nordisk stil.

Tapas-opskrifter

Tak til Spanien for opfindelsen af tapas! I 700 har disse små retter været en fast del af den spanske madkultur. Tapas startede egentlig som en praktisk snack, men har siden udviklet sig til et egentligt måltid. Da Amerika blev opdaget blev ingredienser som chili, majs og kartofler hurtigt en del af den spanske tapas tradition.

Er du glad for tapas? Så smag også disse lækre italienske pastaretter!

I Danmark har vi haft en meget anderledes madtradition med store portioner af den samme ret. De seneste år har vi dog importeret ideen om de mange små smagsoplevelser i små retter. Mulighederne for forskellige smagsvarianter er nærmest uendelige, og de findes både til vegetarer, og dem der elsker kød og fisk.

Lav lækre tapas-forretter til nytår!

Ligesom der kom nye ingredienser til den klassiske tapas med opdagelsen af Amerika, kan der komme lækre nordiske ingredienser i med opdagelsen af den spanske tapas. Tapas er i sær lækker sommermad, der passer perfekt til en lun aften i haven. Bruger du nordiske ingredienser vil du helt sikkert overraske dig selv og dine gæsters smagsløg. Det kan blandt andet være vesterhavsost og rabarber i stedet for manchego og appelsiner. Velbekomme i nordisk tapas opskrifter.

Find endnu flere lækre tapas opskrifter her! 

Klik dig igennem galleriet nedenfor og find alle opskrifter på de lækre retter.

TIP! Tapas opskrifter er gode til brug ved større middagsselskaber!

Knoldselleri, saltet torsk og rødbede