Annonce
3 grunde: Derfor skal du ønske dig en støbejernsgryde
GOURMETGREJ

3 grunde: Derfor skal du ønske dig en støbejernsgryde

En støbejernsgryde er genial til simreretter og brødbagning. Men det solide vidunder har mange flere fordele, end du (måske) ved af.

Nogle gange er man heldig at gøre et køb for livet. En støbejernsgryde kunne meget vel falde i denne kategori.

Elsker du god mad (hvem gør ikke det?), så er en støbejernsgryde fra Le Creuset den bedste makker, du kan have i køkkenet.

Guide: Vælg den rigtige støbejernsgryde her!

For den hjælper dig, uanset om du skal servere et knasende sprødt bagerbrød til morgenmad eller vil forsøde dine gæsters lørdag med en omgang boef bourguignon.

3 grunde til at ønske dig en støbejernsgryde:

1) En støbejernsgryde tåler alt! Den kan bruges på alle varmekilder inkl. induktion, på grillen og i ovnen, og så kan de fleste tåle en tur i opvaskemaskinen. Vil du være ekstra god ved gryden og emaljen, så vask den i hånden.

2) Støbejernsgryden holder sig varm længe, efter at du har slukket for blusset. Det betyder både energivenlig madlavning, plus at du kan holde maden varm ved spisebordet. Derudover er den god til at holde på kulde, så du blandt andet kan servere is og risengrød i den.

3) En støbejernsgryde kan bruges til meget mere end simreretter og grydebrød. Den egner sig godt til at tilberede kartofler, ris og pasta i.

Hvad for en støbejernsgryde skal du vælge?

En støbejernsgryde kan det meste, men det er alligevel værd at undersøge, hvilken gryde der passer til dit behov.

Gå efter en gryde med sandfarvet emalje, hvis du skal bruge den til gryderetter, bagning og kogning eller en gryde med en grovere, matsort emalje, hvis du ønsker en god stegeskorpe.

De mindre gryder er velegnede til saucer, ris og grøntsager, mens de større er gode til simreretter, da maden har plads til at cirkulere. Så tænk over, hvor mange personer du skal servere til - de største gryder rummer nemlig op til 10-12 portioner.

Den runde gryde fra Le Creuset er en sikker vinder, men overvej, om en aflang gryde gør din hverdag nemmere, da den er perfekt til at tilberede en hel kylling eller lammekølle i.

Se de forskellige støbejernsgryder i billedarkivet nedenfor, eller bliv klogere på, hvilken gryde du skal købe her!

Find den rigtige støbejernsgryde her...

Le Creuset støbejernsgryder