dampovn fra electrolux
GOURMETGREJ

Annonce: Hold på saft og kraft med en kombidampovn

Gør som de professionelle kokke - lav mad med damp. Det kan du med Electrolux' kombidampovn.

Når professionelle kokke laver mad, er damp ofte den hemmelige ingrediens, der bevarer råvarernes saft og struktur og får mest muligt ud af smagen. Med en kombidampovn fra
Electrolux kan du gøre dem kunsten efter – helt enkelt. Damp er godt til det hele, både kød, fisk, grønt, ris og brød.

Brug både damp og varmluft
25 % damp/75 % varmluft er en optimal kombination til kød, fjerkræ – og brød, som får en mør og smagfuld krumme og en sprød, gylden overflade.
50 % damp/50 % varmluft er optimalt til genopvarmning af mad. Den ekstra fugt betyder, at maden ikke udtørrer ved genopvarmning.
100 % damp er perfekt til fisk, der ikke ‘koger ud’, samt ris og grøntsager. Du kan sætte det hele i ovnen samtidig, uden at det tager smag af hinanden.

Damp er den hemmelige ingrediens
Det er ikke sværere at lave mad i en kombidampovn end i en almindelig ovn, men når du bruger damp som hemmelig ingrediens i din madlavning, får du flere fordele. Dampen
betyder, at den naturlige fugt bliver i maden, og dermed bevarer du op til 50 % flere vitaminer og mineraler.

Få mere info om mad i kombidampovn her

Bag brød i kombidampovn

Lyst madbrød
(2 brød)

12 g gær

33 cl øl af pilsnertypen

¾ l koldt vand

600 g hvedemel

500 g mel tipo 00

30 g salt

Opløs gæren i øl og vand. Tilsæt de to typermel og salt, og kør dejen i ca. 15 minutter på 80 % af røremaskinens hastighed, indtil dejen nærmest rejser sig op omkring dejkrogen og slipper i siderne. Fyld dejen i en plasticskål eller -beholder med lidt olie i bunden og på toppen af dejen. Lad dejen hæve i køleskabet natten over, eller gerne i 24 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i to med en bagespatel eller en skarp kniv, og løft dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brødene ved 240° med 25 % damp og 75 % varmluft i 5-10 minutter, og skru så ned til 185° i yderligere 15-20 minutter, indtil brødet har en sprød og gylden overflade.

Tip! Med en dampovn kan du nemt bage brød med en sprød overflade og let tekstur.  

Læs mere om: