Electrolux pizzasten
MADTRENDS

Annonce: Det ultimative tilbehør til din Electrolux dampovn

Når du laver mad i kombidampovnen fra Electrolux, er der masser af muligheder for både at kreere nye, velsmagende retter og at give dine køkkenfavoritter et ekstra twist. Specielt hvis du supplerer dit køkken med lidt nyt tilbehør. Læs mere om tilbehøret til din kombidampovn – både det til selve madlavningen og det til rengøringen.

Et skift fra en almindelig varmluftsovn til en kombidampovn kræver ikke en udskiftning af dit porcelæn, som vi kender det, når vi skifter til induktion. Du kan i høj grad bruge de ovnfaste skåle, fade og gryder, som du har i forvejen – og blot supplere med udvalgte dele af det specialtilbehør, som Electrolux har udviklet i samarbejde med en lang række professionelle kokke, så du får fuld udnyttelse af ovnen og dampen.

Sammen med ovnen får du – udover de almindelige bradepander, bageplader og riste – et startsæt, som giver dig mulighed for at teste, hvilke behov du har for ekstra udstyr i din madlavning: Et sæt gastronombakker, én med og én uden huller.

Hullerne er karakteristisk for alt damptilbehør, fordi perforeringen giver dampen mulighed for at cirkulere rundt om maden. Det sikrer en effektiv, jævn og hurtig varmefordeling, og ved at arbejde med de perforerede skåle udnyttes kombidampovnens unikke muligheder optimalt.

Når du er kommet godt i gang og har testet startsættet, kan du overveje at supplere med forskelligt tilbehør, som gør dit brød, dine hverdagsretter og maden til dine gæster endnu bedre.

Dampovn

DAMPSÆT OG -TILBEHØR

electrolux fad med si-indsatsDet specialudviklede fad med si-indsats er en stor hjælp i hverdagen, hvis du tilbereder mange grøntsager. Du placerer grøntsagerne i den perforerede bakke – og alt overskydende fugt under dampning forsvinder ned i bakken under grøntsagerne, så de ikke ”svømmer” i vand. Hvilket jo netop er essensen af damptilberedning kontra kogning: Damptilberedning bevarer smag, saft og kraft i råvarerne, mens en del af ingrediensernes gode egenskaber vil forsvinde med kogevandet ved almindelig kogning.

Et dampsæt er et godt redskab, hvis du vil udnytte kombidampovnens unikke mulighed for at tilberede et helt måltid samtidig, uden at retterne tager smag af hinanden. Electrolux dampsæt

Dampsættet er produceret af rustfri stål, som matcher kravene i de professionelle køkkener – og er et fuldt sortiment af skåle i forskellige størrelser, som kan placeres side om side i ovnen. Dampsættet er målrettet alle typer ingredienser: Fisk, grøntsager, ris, kød - og ikke mindst sauce, som tilberedes i den mindste skål med låg.

Når det skal gå rigtig hurtigt, timer du din madlavning og sætter de enkelte skåle i ovnen løbende, så alt er færdigt og klar til servering samtidig. Efterfølgende sætter du skålene i opvaskemaskinen. Nemt og effektivt – og et sundt alternativ til take away.

electrolux bagepladeProbagepladen er en klassisk bageplade – blot med små huller. Den er perfekt til gærbrød og kager, der bages med en kombination af damp og varmluft, igen fordi den giver en jævn damp- og varmefordeling og dermed en sprød krumme og den eftertragtede luftige krumme. 

Probagepladen er også god, hvis du skal dampe desserter som crème brûlée i små skåle, når du damper grøntsager, som f.eks. kålbladene til Timm Vladimirs Kåltacos med braiseret lam - eller hvis du skal dampe fisk til mange. Damper du fisk eller grøntsager, skal du blot huske at sætte en bradepande under propladen til opsamling af overskydende fugt.

 

 

Dampovn

SPECIELT TIL PIZZA OG BRØD

Electrolux pizzastenPizzastenen: Hemmeligheden bag pizzaovnen er de særlige varmefaste sten, som giver den autentiske sprødhed og skorpe på pizza, focaccia og andre brød. Pizzastenen - med den klassiske spade - er designet til at skabe den samme effekt i kombidampovnen. Læg pizzastenen ind, når du tænder og lad den varme op sammen med ovnen. Giv den eventuelt et par minutter med grilleffekt, så den er gennemvarm, inden brødet, pizzaen eller bollerne placeres med spaden.

Den gennemvarme pizzasten giver brødet den sprøde, knasende bund, mens intervaldampen (25% damp & 75 % varmluft) bevarer kernens fugtige krumme uden at du skal gå på kompromis med en sprød, gylden skorpe, som også hjælpes ekstra på vej af pizzastenen, som opretholder ovnens høje temperatur.

RENGØRING

Som alt andet i dit køkken kræver kombidampovnen rengøring, pleje og vedligeholdelse for at bevare en høj standard på funktionalitet og ydeevne – uden at den er hverken besværlig eller svær at holde.

electrolux rengøringssvampDen orange rengøringssvamp bruger du, når du har brugt ovnens dampfunktioner og har haft vand i dampkammeret. Her er det vigtigt, at du tømmer dampkammeret efter tilberedning – og til det bruger du den orange rengøringssvamp, som effektivt suger det resterende vand op. Efterfølgende lader du ovnlågen stå på klem, så fugten kan forsvinde ud i køkkenet. På den måde er ovnen ren og frisk næste gang, den skal bruges.

Det indbyggede damprenseprogram klarer den almindelige rengøring af ovnen. Det kræver blot et par valg i displayet samt påfyldning af en kombination af vand og almindelig husholdningseddike.

 

electrolux rengøringsmiddelElectrolux' rensekit er til lidt grundigere rengøring. Det består af ovnrens-spray, afkalker og klud.

Hvor ofte ovnen skal afkalkes, afhænger af kalkindholdet i vandet i dit lokalområde – og hvor ofte du har brug for at fjerne fedstoffer og fastbrændte madrester med rensespray, hænger nøje sammen med din madlavning, og hvor ofte du bruger ovnen. Men med spray, damprenseprogram og den bløde, vaskbare klud med det unikke mønster, klarer du nemt en dyb rengøring og pudsning af ovnens interiør og glas uden at ridse overfladen.

 

 

Læs mere om: