MADTRENDS

Den lækreste aioli-opskrift

Vi serverer den bedste hjemmelavede aioli-opskrift lige her, så du ikke behøver lede videre.

Aioli er en viderudvikling af den Franske opfindelse mayonnaise, viderudviklingen er af spansk afstamning og består af mayonnaise, hvidløg og olie. Aioli går godt til rigtig mange ting, men er en specielt god dip til ovenbagte kartofler, burgere, fisk og skaldyr, får slet ikke at glemme, at der ingen spansk tapas-menu er fuldendt uden den sydlandske klassiker.
 
Umiddelbart virker det nok mest overkommeligt at nøjes med at spise aioli på ferien, på restauranter eller købe det færdigtlavet, men du må ikke lade dig skræmme af den lækre dip med det eksotiske navn. For det er faktisk slet ikke så kompliceret som du tror, med denne aioli-opskrift, får du både en super lækker og simpel opskrift på aioli lavet helt fra bunden. Som du sagtens selv prøve kræfter med, sammen med den hjemmelavede mayonnaise.
 
 
Aioli-opskrift er lig med mayonnaise med hvidløg
Faktisk gemmer der sig bare en helt almindelig mayonnaise med hvidløg bag navnet aioli. Ingredienserne er næsten de samme som i den kendte mayonnaise, men også selvom du aldrig har rørt din egen mayonnaise, kan du nemt finde du af det, med følgende aioli-opskrift.  

Det skal du bruge for at lave aioli:

  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1½ dl vindruekerneolie
  • 1 fed hvidløg

Sådan laver du aioli:

  1. Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt.
  2. Tilsæt sennep, og pisk igen.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille. 
  4. Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise.
  5. Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i mayonnaisen.
 
Læs mere om: