MADTRENDS
Syltede grønne jordbær
Pluk de friske grønne jordbær, sylt dem og nyd smagen af syltede grønne jordbær i knasende salater, til saftigt fjerkræ eller til koldt kød.
Mandag, 13. juni 2016 - 9:13 - Af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
Hvis du gerne vil bevare lidt sommerstemning til de mørke vinterdage, så er den her opskrift på syltede grønne jordbær perfekt. De syltede jordbær kan holde sig i 5-6 måneder uåbnet på køl. Åbnet kan de holde sig i 15- 20 dage. De syltede jordbær er gode i salater, som tilbehør til pølse, skinke, koldt kød og fjerkræ.
Syltede grønne jordbær med laurbær, sort peber og bronzefennikel
1 stort sylteglas
Det skal du bruge til syltede grønne jordbær:
- 1 kg grønne jordbær
- 1 l god æblemost
- 2 dl æbleeddike
- 15 hele sorte peberkorn
- 5 stilke bronzefennikel
- 10 fennikelfrø
- 7-8 laurbærblade
- Atamon
- 1 stort sylteglas
Sådan laver du syltede grønne jordbær:
- Skyl jordbærrene i koldt vand, læg dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
- Hæld æblemost, eddike og krydderier i en gryde, og bring det i kog.
- Skyl glasset med Atamon, og fyld de grønne jordbær i. Hæld den varme æblemostlage i glasset, så det dækker jordbærrene, luk glasset til, mens lagen er varm, og sæt glasset på køl.
- Lad jordbærrene sylte i 2-3 uger, inden de skal spises.
Prøv også vores gode opskrifter med rabarber ...
10 geniale opskrifter med rabarber
Hjemmelavet rabarberchutney
Brug en rabarberchutney som tilbehør til stegt fisk, lam, svinekød, fjerkræ og til koldt kød og charcuterie. Find opskriften her!
Rabarbermousse med kompot
Kom i sommerstemning med den her skønne dessert, der består af rabarbermousse med kompot. Find opskriften her!
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje
Den bedste fejring af sommeren er et glas rabarbersaft, og vi har den bedste opskrift på frisk hjemmelavet rabarbersaft. Find opskriften her!
Rabarbertærte med vaniljecreme
En virkelig smuk rabarbertærte med sød vaniljecreme. Perfekt til forårets fester eller hvis du vil forkæle familien lidt ekstra! Find opskriften her!
Luksus rabarbergrød
Grød med rabarber og jordbær er den perfekte kombination af sommerens syrligste og sødeste råvarer. Find den her!
Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Kærnemælk passer uhyggeligt godt sammen med rabarber, og her er en skøn dessert af kærnemælks-cotta toppet med rabarbersirup. Find opskriften her!
Rabarbermarmelade - en nem og lækker opskrift!
Kylling med rabarber og agurkesalat
Brug de lækre rabarber som perfekt modspil til kylling. Servér med agurkesalat - mere klassisk dansk sommermad findes næsten ikke! Find opskriften her!
Rabarberkage med marengslåg
Det er sæson for rabarber, og i den anledning har vi brugt de lækre, røde stængler i en blød kage med sprødt marengslåg. Find opskriften her!