RÅVARER

Gode husråd mod ondt i halsen

Hvis du har ondt i halsen, så skal du læse med her, hvor vi har samlet 7 gode husråd mod ondt i halsen.

Der findes næsten ikke noget mere irriterende end en omgang forkølelse og ondt i halsen. Det gør ondt at spise, at synke og i det hele taget bare at foretage sig hverdagsgøremål. Du er ved at gå ud af dit gode skind, men inden du når fortvivlelsens rand, så prøv lige vores 7 gode husråd mod ondt i halsen.

Læs også: Ondt i halsen? Her er 5 naturlige måder at lindre det på!

Prøv også: 10 supper mod ondt i halsen

De simple husråd mod ondt i halsen

Inden du går i gang med at brygge og mikse remedier, så er der lige nogle simple husråd, vi lige vil minde dig om. Prøv at undgå at irritere din ømme hals mere end nødvendigt. Det vil sige, at du helst ikke skal udsætte din hals for fx bilos, røgfyldte lokaler eller koffein og alkohol, der kan forlænge sygdommen. Ved nogle typer ondt i halsen kan mælk også forværre symptomerne. Helt generelt skal du også undgå at indtage drikke, der er enten ekstremt varme eller kolde – det føles måske godt i øjeblikket, men det gør problemet værre i længden. Du skal også sørge for at drikke meget vand/væske og naturligvis hvile dig så meget som muligt.

Vores 7 husråd mod ondt i halsen

Vi har i vores galleri herunder samlet 7 naturlige husråd mod ondt i halsen samt opskrifter på de forskellige remedier. Klik igennem og find det husråd, der passer til dig og din ømme hals...

Hjælp til ondt i halsen

Årsager til ondt i halsen

Sådan helt grundlæggende så kan din omgang ondt i halsen have forskellige bagvedliggende årsager. Det kan være svært at finde den rette, medmindre du snakker med en læge. Den hyppigste årsag til halsbetændelse er et forkølelses-virus. Kun hver femte halsbetændelse hos voksne skyldes bakterier som skal behandles med penicillin. Det kan være svært at skelne mellem et virus- og bakterieangreb. Lægen kan ved podning fra mandlerne hurtigt afgøre, om halsbetændelsen skyldes bakterier og derfor skal behandles med antibiotika. Mens du venter på svar, kan du prøve dig med en naturlig kur, der lindrer smerterne i halsen.  

Prøv en kold yoghurtsorbet til halsen!

Lav din egen kur

Som du kan se I galleriet, så er der rigtig mange naturlige måder at behandle ondt i halsen, men hvis du alligevel ikke fandt den metode, som passer til dit behov, så han du selv eksperimentere med at lave en personlig kur til ondt i halsen. Her får du en oversigt over naturlige ingredienser og deres virkning:

Salt: Det udtørrer slim og reducerer hævelsen i halsen. Derfor fungerer det bedst i forbindelse med en forkølelse, hvor der er meget snot og slim i halsen.

Honning: Honning virker, hvis din smerte skyldes en tør og irriteret hals. Den lægger sig som et beskyttende lag over det irriterede område og lindrer smerten.

Citron: Citron kan næsten altid bruges – uanset årsagen til ondt i halsen. Den dræber bakterier og er rig på sunde c-vitaminer, som kan hjælpe dig med at blive frisk igen.

Natron: PH niveauet i natron virker beroligende på irriteret hud – såsom en hævet hals. Det er også med til at dræbe bakterier.  

Kilde: Everyday Roots

FÅ MASSER AF OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER DIREKTE TIL DØREN MED MAD & BOLIG!

Læs mere om: