RÅVARER

Spidskål

Spidskål har sæson om sommeren og kaldes derfor også sommerkål. Spidskål har en meget kort sæson i forhold til andre kåltyper, så det er om at nyde spidskål, mens de er her.

Spidskål er mildere i smagen end andre slags kål og er derfor en god "begynderkål". Spidskål er som navnet antyder spids i formen modsat andre slags kål, der er mere runde.

Opskrifter med spidskål

Maldivisk kålsalat med chili og lime

Quinoafrikadeller med rødbede og spidskålstzatziki

Juice af spidskål, melon og hyldeblomst

Sprængt unghane med peberrodscreme og smørdampet spidskål

Spidskål anvendes rå i salater, stuvet, dampet eller gratineret. Spidskål kan oftest anvendes, hvor man ellers ville have brugt hvidkål.

Spidskål kaldes også sommerkål, fordi den er i sæson om sommeren, mens andre typer kål, fx rødkål og rosenkål, er i sæson om vinteren.

Vidste du…
At 100 g spidskål indeholder nok C-vitamin til at dække dit daglige behov?

Tilberedning
Fjern de yderste af spidskålens blade og stokken og skyl spidskålen godt.

Sæson
Maj-August