Mad der gør dig søvnig
RÅVARER

Spis dig til bedre nattesøvn

5 typer mad, der vil få dig til at sove bedre og længere om natten. Se dem her!

Søvn er del af en sund livsstil, og uanset hvor mange timer du tilbringer i træningscenteret eller penge du bruger på kosttilskud, så kan du ikke være sund uden 7 til 8 timers sammenhængende søvn hver nat. Hvis du konsekvent sover mindre, kan det true din sundhed. Men det gør mange danskere. Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013 viste, at hele 41 procent af danskerne selv siger, at de har været generet af søvnbesvær inden for de seneste 14 dage.

Mange har forsøgt de gængse søvnråd med at gå i seng på samme tidspunkt hver aften, slukke al elektronik i soveværelset og spænde af inden sovetid, men måske er det på tide at kigge lidt på, hvad du spiser.
Få flere tips til god nattesøvn her!

 

Mad der forbedrer søvnen

Ifølge den amerikanske ernæringsekspert Shawn Stevenson kan den rigtige ernæring forbedre dit tarmsystem og tarmsystemet er nøglen til god nattesøvn. Det er nemlig stoffet melatonin, der regulerer kroppens søvncyklus, og det stof produceres i hjernen, men befinder sig i tarmsystemet. For at understøtte tarmsystemets melatonin-beholdning skal du undgå skadelig sprøjtegift i ikke-økologiske madvarer og forarbejdede fødevarer og i stedet spise friske råvarer. Især disse er gode for nattesøvnen:

1: Spinat og kål

Spinat og kål indeholder magnesium, som hjælper med at regulere balancen i tarmsystemet.
 

2: Nødder

Alle typer nødder er også med til at forbedre kroppens søvnrytme, fordi de indeholder magnesium.

 

3: Frø

Hørfrø, chiafrø, quinoa, boghvede, hampefrø og alle andre spiselige frøtyper kan også hjælpe med at få balance i tarmsystemet. Find fx gode, økologiske frø her!

 

4: Yoghurt

Yoghurt indeholder calcium, som får kroppen til at producere mere melatonin, og levende bakteriekultur, der holder tarmsystemet i balance. Alternativt kan du også prøve misosuppe eller kimchi. 

 

5: Rå hvidløg

Rå hvidløg understøtter også de gode bakterier i tarmsystemet og kan derfor hjælpe på nattesøvnen.

Kilde: Huffington Post