Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette
Foto: Magnus Klitten
MAD

Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette

Denne grønkålssalat er en fyldig og mættende salat, som er spækket med vitaminer og mineraler. Du kan få tanggranulat af mange forskellige slags tang, så smag dig frem, og find din favorit.

Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette

INGREDIENSER

  • 4 stængler grønkål
  • 1 håndfuld dadler
  • 1 håndfuld ristede, saltede mandler
  • 2 røde spiseæbler

Tangvinaigrette:

  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk grov tangsennep
  • 1 tsk tangsalt
  • ½ spsk tanggranulat
  • 1 dl koldpresset græskarkerneolie

PRØV OGSÅ: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise tang – havets superfood!

FREMGANGSMÅDE

Skyl og rens grønkålen grundigt. Skær den fra stænglerne og hak den fint. Fjern stenene fra dadlerne, og del eller skær dem i mundrette stykker. Hak mandlerne groft. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i ukurante stykker. Vend ingredienserne sammen i en skål.

Tangvinaigrette: Hæld alle ingredienserne til dressingen på nær olien i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til du opnår en cremet konsistens. Hæld dressingen over salaten, og server.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: