Asiatisk nudelsalat med grillet tun - prøv denne opskrift!
Foto: Line Falck
MAD

OPSKRIFT | Asiatisk nudelsalat med grillet tun

Denne lækre asiatiske nudelsalat med grillet tun og friske koriander, er både mættende for maven og smagsløgene. Og så er den virkelig et friskt pust i den mørke vintertid!

Sprød asiatisk nudelsalat med grillet tun

Et friskt pust i den mørke vintertid, det er hvad denne nudelsalat er! Sprød og spicy – og kan tilpasses i styrke efter smag og behag.

Den delikate tun kommer virkelig til sin ret i denne salat, og alle smagsnuancer er lige så rå og enkle, som de bør være i det asiatiske køkken - og bare rolig, den behøver ikke spises med pinde, for at smage rigtigt!

Tid: 35 minutter – 2 personer

Tip! Fisk, som serveres i rå form, bør først fryses i mindst 1 døgn ved ÷20° eller minimum 4 døgn ved ÷18°. 300 g frisk tunbøf.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Peanutglaseret nudelsalat

INGREDIENSER:

Dressing:

  • 2-3 spsk. limesaft
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 tsk. honning
  • 5-7 g frisk ingefær, skrællet vægt

Salat:

  • 80 g risnudler
  • 250 g kinaradise, skrællet vægt
  • 150 g gulerod, skrællet vægt
  • 150 g agurk
  • 50 forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt koriander

FREMGANGSMÅDE:

Steg tunbøffen på en grillpande 1-2 minutter på hver side, alt efter hvor tyk den er. Den skal være rød og rå indeni, så smager den bedst. Skær den i store tern.

Dressing: Pisk limesaft sammen med fiskesauce, olie og honning, og smag til med fintrevet ingefær.

Salat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og bland lidt af dressingen i, så de ikke klistrer sammen. Skræl kinaradise og gulerødder. Skyl agurk og forårsløg. Skær kinaradise, gulerod og agurk i tynde strimler på langs. Skær forårsløgene i tynde strimler på langs eller i tynde skiver på skrå. Fjern kernerne i chilien, og skær den i tynde skiver på skrå. Hak koriander groft. Bland de strimlede grøntsager sammen med nudler, forårsløg, koriander og dressing. Anret tunen, og pynt med chili.

Tip! Grøntsager skæres nemt i tynde strimler med en spiralizer, et mandolinjern eller en tyndskræller.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: