muslingebisque
Foto: Fra bogen ’Gæstebud'
MAD

OPSKRIFT | Muslingebisque med kamille

Til de koldere årstider findes der intet bedre end at varme sig på cremet og fyldig suppe. Hvad med en lækker muslingebisque med kamille? Du får opskriften her.

Prøv denne krydrede og cremede muslingebisque, der har en delikat muslingesmag og lille snert af kamille.

LÆS OGSÅ: Få opskriften på 3 sunde supper 

Muslingebisque med kamille

Portioner: Forret til 4 personer eller hovedret til 2 personer. 

INGREDIENSER:

  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1/2 porre
  • 1/2 fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste citrontimian
  • 2 stjerneanis
  • 5 sorte peberkorn
  • 3 dl jurançon eller anden sød, hvid dessertvin
  • 7 dl fiskefond
  • 10 g kamilleblomst
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk cremefraiche 38 %
  • Lidt koldt smør, skåret i små tern
  • Citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Vask muslingerne grundigt under rindende vand. Kassér de åbne, hvis de ikke lukker sig ved et lille bank på skallen. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. Skræl gulerødderne og rengør porren. Skær gulerødder, porre og fennikel i små stykker.

Varm en stor gryde op, tilsæt olie og sautér alle grøntsagerne sammen med timian, stjerneanis og peberkorn i 1-2 minutter. Kom muslingerne i gryden, vend rundt, tilsæt jurançon og damp under låg i 4 minutter. Tilsæt fiskefonden og damp, til alle muslingerne er åbne. Pas ekstremt meget på: Får muslingerne for meget varme, kan de blive seje og uspiselige.

Træk muslingerne fra varmen og sigt muslingefonden over i en mindre kasserolle gennem en sigte. Hold muslingerne lune under låg. 

Tilsæt kamilleblomst i fonden og lad den trække i 5 minutter, eller til den smager af kamille. Smag på fonden undervejs – den må absolut ikke blive bitter.

Sigt fonden igen gennem et klæde, kog den op og pisk den op med piskefløde, cremefraiche 38 % og koldt smør. Smag suppen til med  citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret de lune muslinger i tallerkener, skum suppen op med en stavblender og hæld den over muslingerne.

Opskriften er fra bogen 'Gæstebud' af Thomas Herman. Køb bogen HER 

LÆS OGSÅ: SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner

Læs mere om: