opskrift-salat-med-nye-kartofler-og-avocado-citron-dressing
MAD

OPSKRIFT | Salat af nye kartofler og avocado med citrondressing

Sæsonen for nye kartofler er skudt i gang, og vi har derfor fundet en lækker sommer salat med de små herligheder, friske avocadoer med en dressing af friske citroner.

Sommer-salat med nye kartofler

De sommerlige små herligheder er så småt begyndt at titte frem på hylderne i supermarkedet. Og der er intet som kogte nye danske kartofler som tilbehør til grillmaden, fisk eller fjerkræ. Her får du opskriften på en lækker sommerlig salat af nye kartofler med avocado og en frisk citrondressing.

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4

 

INGREDIENSER:

  • 700 g nye kartofler
  • 1 moden avocado
  • 50 g pinjekerner
  • Olivenolie til stegning

Citrondressing:

  • Saft og fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering: 3 potter brøndkarse

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner
 

FREMGANGSMÅDE:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter.
  2. Halvér avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud med en ske. Skær avocadoen i tykke skiver. Rist pinjekernerne i lidt olivenolie på en pande, til de er gyldne.
  3. Citrondressing: Bland citronsaft og citronskal med olivenolie, salt og peber.
  4. Servering: Halvér de største kartofler, og læg de stadig varme kartofler i en stor skål sammen med avocadoskiverne. Hæld citrondressingen over kartofler og avocado, og vend det hele forsigtigt sammen. Drys pinjekernerne over salaten, og pynt med masser af frisk brøndkarse.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Spinatsalat med bacon og asparges

IN nyhedsbrev