Salat med grillet æble og gedeostebrød
Foto: AOP
MAD

OPSKRIFT | Salat med grillet æble og gedeostebrød

Her få du opskriften på en nem salat med få ingredienser - og samtidig utrolig smagfuld. Her får du opskriften på en salat med grillet æble og gedeostebrød.

 

Gedeost smager ekstra skønt efter en tur i ovnen. Foretrækker du en mildere ost, kan du bruge brie.

Salat med grillet æble og gedeostebrød

Antal personer: 4
Tid: 30 minutter
Ovntid: 8 minutter

INGREDIENSER:

  • 2 hjertesalater
  • 1 bakke blandede salater
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 45 g pinjekerner

Gedeostbrød:

  • 2 grove baguetter
  • 1 rulle frisk gedeost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning
  • 3 stilke timian

FREMGANGSMÅDE: 

Skyl hjertesalaterne, og skær det nederste stykke af stokken. Skær salaterne i kvarter på langs. Skyl og tør salatskuddene, og vend dem sammen med hjertesalaterne. Dryp med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Skyl æblerne, og skær dem i både. Pensl æblebådene med lidt olie, og steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Pil rødløget, og skær det i smalle både. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Bland æbler, rødløg og pinjekerner med salaten, og anret salaten på 4 middagstallerkener.

Gedeostbrød:
Skær brødet i grove stykker, top med skiver af gedeost, og læg dem på en bageplade. Dryp brødet med olie og honning, og drys med timianblade. Rist brødet i en 180° varm ovn i ca. 8 minutter. Servér sammen med salaten.