MAD

OPSKRIFT | Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado

Få en anderledes opskrift på en jomfruhummer salat, der leder tankerne hen på sol, sommer og strand.

Jomfruhummer er en lækker delikatesse med en fin og frisk havsmag. De befinder sig i et helt andet prisleje end en stor hummer og kan derfor være værd at foretrække, hvis ikke det skal være den helt store festmiddag. 

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Low carb bønnepasta med pesto og jomfruhummer

Opskrift på salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado

Antal: 4 personer

INGREDIENSER:

  • 4-8 hele jomfruhummere
  • 2 modne avocadoer
  • lidt citronsaft
  • 1 rød grape - frugt
  • 1 lille fennikel
  • 1 bundt brøndkarse
  • lidt frisk mynte

 

Grapefrugtdressing:

  • saft af den røde grapefrugt
  • 4 spsk. jordnøddeolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber

 

Pynt:

  • 50 g mandler

 

FREMGANGSMÅDE:

  • Rist de hele jomfruhummere på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er røde. Tag dem fra varmen.
  • Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tynde både. Dryp med lidt citronsaft.
  • Skær og skræl de hvide hinder af grapefrugten, og del den i fileter mellem lamellerne.
  • Saml grapesaften i en skål, og gem den til dressingen. Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
  • Hak brøndkarse og mynte.

 

Grapefrugtdressing:

  • Rør grapefrugtsaft sammen med jordnøddeolie. Tilsæt honning, og krydr med salt og peber.

 

Servering:

  • Anret avocado, grapefrugt, fennikel, brøndkarse og mynte på 4 tallerkener. Hæld grapefrugtdressingen over.
  •  Skold og smut mandlerne, rist dem let på en tør pande, og drys dem over salaten.
  • Servér salaten sammen med jomfruhummerne.

 

LÆS OGSÅ: Hylden blomstrer | Sådan laver du den bedste saft