opskrift-spinat-tærte-med-ricotta-og-grøn-salat
MAD

OPSKRIFT | Tærte med spinat, kartoffelbund og grøn salat

En tærte er en klassisk ret, som serveres på mange middagsborde. Og med sit hav af muligheder med forskellige kombinationer af ingredienser, er listen over tærte varianter lang. Her får du opskriften på endnu en kombination - spinattære med kartoffelbund serveret med en grøn salat med vinaigrette.

Tærte med spinat og kartoffelbund

Tærten er en klassiker. Listen af mulige variation af den klassiske tærte er lang, for du kan stortset bruge alle ingredienser og kombinere disse på kryds og tværs og skabe utallige lækre tærter. 

Denne opskrift er endnu en ny variation af den klassiske tærte, hvor den traditionelle mørdejsbund erstattes med tynde skiver af kartofler. Det giver en både sprød, sund og saftig tærte.

God fornøjelse!

Tid: 40 minutter.

Bagetid: 40 minutter.

Antal personer: 4

INGREDIENSER:

  • 3 store bagekartofler (ca. 600 g)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • en springform, ca. 24 cm i diameter
  • smør til formen
     

Tærtefyld:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 350 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 æg
  • 100 g ricotta
  • 100 g feta
  • ½ bundt bredbladet persille
  • fintrevet skal af ¼ usprøjtet citron
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
     

Grøn salat med vinaigrette:

  • 1 salathoved, fx krølsalat
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber
  • friskhøvlet parmesan

 

Tip: Kerner og frøstol er de stærkeste dele af en frisk chili. Fjern dem – så får du en lækker, men knap så brændende chilismag med i retten.

 

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Vafler med purløg, røræg, avocado og chili

FREMGANGSMÅDE:

Tærtebund:

  • Skræl kartoflerne. Skær 2 af dem i tynde, runde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær den sidste kartoffel i tynde skiver på langs.
  • Steg kartoffelskiverne på begge sider i olie på en pande, til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Smør springformen med smør, også kanterne. Dæk bunden af springformen med de runde kartoffelskiver, og sæt de lange skiver op ad springformens kanter. Skiverne må gerne overlappe hinanden.

 

Tærtefyld:

  • Tænd ovnen på 185°.
  • Pil og hak hvidløg fint. Rens chilien, og hak den fint.
  • Skyl spinaten, og varm den op i en gryde sammen med chili, hvidløg og olie i ca. 3 minutter. Lad overskydende væde dryppe af, og afkøl spinaten let.
  • Pisk æg og ricotta sammen i en skål. Tilsæt smuldret feta. Skyl og hak persille, og vend det i æggeblandingen sammen med citronskal og muskatnød.
  • Hak den dampede spinat, og vend den i æggeblandingen. Krydr med salt og peber.
  • Hæld spinatfyldet i springformen.
  • Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, til den er fast.

 

Grøn salat med vinaigrette:

  • Skyl og tør salatbladene, og pluk dem evt. i lidt mindre stykker.
  • Rør rapsolie, sennep, æbleeddike og honning sammen til en vinaigrette, og smag den til med salt og peber.
  • Fordel vinaigretten over salaten, og drys med flager af parmesan.
  • Servér salaten som tilbehør til den lune spinattærte. Brug en kniv til at løsne tærtens sider, når den skal frigøres fra formen.

 

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES: Pulled pork-sliders med coleslaw og barbecuesauce

IN nyhedsbrev

Erstat den vanlige mørdejsbund med tynde skiver af kartofler. Det giver en både sprød, sund og saftig tærte.

 
Læs mere om: