Opskrift på brunch-muffins til morgenmad eller brunch
BRØD

De bedste brunch-muffins

Lav de lækreste brunch-muffins af toastbrød og æg i muffinforme. Få den supernemme opskrift på de bedste muffins til morgenmad og brunch her.

Hvis din morgenmad eller brunch skal være lidt ekstra lækker, så har vi fundet den perfekte ret: brunch-muffins. De ligner unægteligt en muffin, men der er ingen grund til at lade sig skræmme, for vores brunch-muffins er næsten pinligt nemme at lave. Den største udfordring er, hvorvidt du har muffinforme på lager. Resten er lige ud af landevejen og på bare 25 minutter og en minimumsindsats har du nogle smukke og lækre brunch-muffins, som du enten kan imponere dine gæster med eller bare nyde alene. Brunch-muffins er også idelle til en buffet, fordi du kan lave mange på én gang, og så pynter de smukt på et buffetbord.   

Brunch-muffins som del af en buffet

Skal du lave brunch-muffins som del af en buffet, skal du beregne en enkelt til hver, hvis du har meget andet at vælge imellem. Ellers spiser de fleste nok to. Du kan også lave flere forskellige versioner. Fx kan du toppe dem med sprød bacon eller sprød parmaskinke, hvis du savner noget kød. Du kan også komme friske tomater eller en spicy tomatsalsa på toppen. 
Se også: Gode opskrifter til en brunch-buffet 

Opskrift på nemme brunch-muffins

8 stk
Ingredienser:
  • 8 skiver groft toastbrød
  • 125 g smeltet smør
  • 8 æg
  • salt
  • 100 g rucola
  • høvlet parmesan
Sådan laver du dem: 
  1. Skær skorpen af brødene, og kassér den (eller fodr ænderne med dem). Rul brødet fladt med en kagerulle, og pensl begge sider med smør.
  2. Kom dem i muffin-forme, så formene er "forede" med brødet, og slå et æg ud i hver.
  3. Krydr med salt, og bag æggene ved 220° i ca. 25 minutter, eller til æggene er tilberedte, og brødet er sprødt.
  4. Servér straks toppet med rucola og parmesan. 

Se også vores galleri med lækre morgenmadsretter...

Morgenmad: 10 sikre vindere