Valnøddeboller
BRØD

Valnøddeboller

Lækre, grove og sprøde valnøddeboller, med en helt særlig og rund smag! De er både simple og hurtige at lave, men smager som om du har lagt timer og energi i dem.

Der sker noget helt særligt med smagen, når du putter valnødder i dine boller. Vi har her lavet en opskrift på de lækreste grove valnøddeboller til dig. De er hurtige at lave og kræver kun meget få ingredienser. 

Læs også: Valnøddekugler 

Valnøddeboller

Antal: 24 stk.
Det skal du bruge til valnøddeboller: 
  • 8 dl vand
  • 15 g gær
  • 3 spsk. maltsirup
  • ½ dl yoghurt
  • 800 g hvedemel
  • 40 g salt
  • 250 g fuldkornsdurummel
  • 450 g grofthakkede valnødder

Fremgangsmåde: 

Dag 1
  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren.
  2. Tilsæt maltsirup og yoghurt, og bland det hele godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel og salt lidt ad gangen, indtil det hele er blandet i, og hæld til sidst valnødder og fuldkornsdurummel i (gem lidt til, når bollerne skal slås op), og rør det sammen med en træ-ske til en glat dej.
  4. Læg et klæde over skålen, og lad dejen stå i køleskabet til dagen efter.
Dag 2
  1. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet i 1-1½ time, til den får stuetemperatur.
  2. Tænd ovnen på 230°, og sæt bagepladerne ind i ovnen, så de er varme, når bollerne sættes på.
  3. Hæld dejen ud på et melet bord. Dejen er rimelig våd, så den vil flyde lidt ud. Skær/hak bollerne ud med en bagepalet, og løft dem forsigtigt over på et stykke bagepapir, ca. 12 boller på hvert stykke.
  4. Tag bagepladerne ud af den varme ovn, og glid forsigtigt bagepapiret med bollerne over på pladerne, og sæt dem i ovnen.
  5. Bag dem i ca. 15 minutter, til de er flotte, gyldne og sprøde på toppen, hvis du har begge plader i ovnen på samme tid, så byt evt. rundt på dem midtvejs.
  6. Tag bollerne ud af ovnen, sæt dem over på en rist, og lad dem køle lidt af.
  7. Spis dem som morgenboller eller som brød til god kraftig ost, hvor de lidt sødlige boller med nøddesmag passer rigtig godt til.