DESSERTER & KAGER

Bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme

Suppe er i sig selv læskende på varme sommerdage. Prøv opskriften på en delikat jordbærsuppe med hvid chokoladecreme!

Suppe er i sig selv læskende på varme sommerdage. Men den kan også nydes med is eller yoghurt naturel.

Den her jordbærsuppe med hvid chokoladecreme kunne godt gå hen og blive en ny sommerfavorit.

Opskrift på bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme, ristet rugbrød 
og jernurt

Antal: 4 personer
 
Det skal du bruge for at lave bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme, ristet rugbrød 
og jernurt
  • 30 friske jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • Hvid chokoladecreme: 1 dl piskefløde
  • 100 g hvid chokolade af god kvalitet
  • Ristet rugbrød: 4 skiver daggammelt rugbrød
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 nip flagesalt
  • 1 håndfuld jernurt 

Sådan laver du bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme, ristet rugbrød 
og jernurt

  1. Skyl jordbærrene, og nip blomsterne af.
  2. Læg jordbærrene i et ildfast fad, drys med sukker og saft og fintrevet skal af citron.
  3. Lad jordbærrene trække i 30 minutter, inden de skal i ovnen.
  4. Bag jordbærrene ved 100° i ca. 30 minutter, så de smider lidt af væsken, men stadig holder form og farve.
  5. Tag jordbærrene ud af ovnen, og sæt dem på køl.
Hvid chokoladecreme:
  1. Lun fløden op i en gryde.
  2. Hak chokoladen groft.
  3. Træk gryden fra varmen, når fløden er lun, og tilsæt chokoladen under grundig omrøring, indtil den er helt smeltet.
  4. Hæld cremen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kølet helt af.
Ristet rugbrød:
  1. Skær rugbrødet i små stykker, og rist dem stille og roligt på en tør pande, indtil de er helt sprøde og gyldne.
  2. Tilsæt honning og lidt salt, og vend godt rundt, så rugbrødet bliver jævnt karamelliseret.
  3. Tag rugbrødet af panden, og lad det køle af.
  4. Servér den kolde jordbærsuppe med lidt hvid chokoladecreme og ristet rugbrød, og drys til sidst med jernurt.