Cheesecake i glas
DESSERTER & KAGER

Cheesecake i glas - en moderne klassiker!

Prøv at komme den klassiske cheesecake i glas, og nyd synet af en smuk, moderne dessert og smagen af alt det gode ved en cheesecake!

Hvis du er en af dem, der bare elsker cheesecake og efterhånden har prøvet den klassiske cheesecake i uendeligt mange versioner, så er det vist på tide, at du prøver vores moderne version. Den indeholder alle de skønne ingredienser fra en almindelig cheesecake og smager ligesom en almindelig cheesecake - men ligner noget helt andet. Vi har nemlig puttet den i glas, så dine gæster ikke aner, hvad de skal forvente sig af den.
Hvis du er vild med cheesecake, skal du også prøve...

Genveje til vores cheesecake

Opskriften herunder er gourmet-versionen af en cheesecake i glas, men hvis du skal lave en hurtig dessert eller bare er cheesecake-nybegynder, så har vi to genveje til dig: For det første kan du bruge knuste kiks til bunden i stedet for nøddeknas og for det andet, kan du købe almindelig hvid chokolade i stedet for at lave din egen karamelliseret hvide chokolade. Så er det ingen sag at lave en smuk cheesecake i glas!

Cheesecake i glas med karamelliseret hvid chokolade, mandelknas og ribs

Antal: 4 personer

Ingredienser til cheesecake i glas:

Mandelknas:
  • 60 g sukker
  • 30 g grove havregryn
  • 30 g mandelmel

Fyld: 

  • 200 g flødeost 
  • 200 g cremefraiche 9 %
  • 75 g sukker
  • korn fra ½ vaniljestang
  • saft fra ½ citron
Karamelliseret hvid chokolade:
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 knivspids havsalt

Pynt:

  • 100 g ribs

Servering:

Sådan laver du cheesecake i glas: 

Mandelknas:
  1. Smelt forsigtigt sukker til karamel på en pande.
  2. Tag panden af varmen, bland havregryn og mandelmel i, og vend massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad det køle helt af.
Fyld:
  1. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag til.
  2. Sæt skålen i køleskabet, og lad det trække en times tid.
Karamelliseret hvid chokolade:
  1. Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den ved 120° i ½-1 time. Rør godt rundt i massen hvert 10. minut. 
  2. Når massen har karamelfarve, så tag den ud af ovnen, og drys med havsalt. 
  3. Stil den på køl, så chokoladen størkner, og bræk eller hak den så i mindre stykker.
  4. Anretning: Fordel knas, fyld, karamelliseret hvid chokolade og ribs i små syltetøjsglas, og server straks!

Få mere inspiration i Mad & Bolig!

Find flere opskrifter på cheesecake her