Cheesecake
DESSERTER & KAGER

Cheesecake-opskrift: Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær

Imponer gæsterne med en elegant cheesecake med masser af friske hindbær på toppen. Her er en nem cheesecake-opskrift.

Cheesecake er super populært, og der findes efterhånden mange lækre caféer, der har ostekage på menuen, men en hjemmelavet cheesecake er nu også god. Og her får du en opskrift på en ostekage med kiksebund med et tvist af kanel, lækker ostecreme og på toppen géle og friske hindbær.

Prøv også: Nem cheesecake som IKKE skal bages!
Ostekage kan laves i utallige variationer, og er en skøn dessert til mange forskellige lejligheder, og den vil med garanti imponere gæsterne. God fornøjelse!

Tip! En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre ostekage en dag i forvejen.

Kiksebund:
250 g Digestivekiks
125 g smør
1 tsk. stødt kanel
En springform (ca. 22 cm i diameter)

Sådan laver du kiksebunden:

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender.
  • Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
  • Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
  • Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Se også: 6 lækre opskrifter på cheesecake
Flødeostecreme:
3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
2 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt, usprøjtet
2½ dl piskefløde

Sådan laver du flødeostecremen:

  • Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
  • Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
  • Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
  • Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.

cheesecake, opskrift

Ribsgelé:
1 glas ribsgelé
400 g friske hindbær

Sådan gør du: Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede ostekage, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.

Tip! Den friske cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geleen er stivnet. Skal kagen først serveres senere, skal den opbevares i køleskabet.

Find flere lækre cheesecake-opskrifter herunder ...

Server en lækker dessert - se galleriet med cheesecakes her:

Cheesecake på fem nye måder!

Cheesecake-opskrift med kandiserede æbler!
Cheesecake-opskrift med citron og lakrids!
Cheesecake-opskrift: Bagt cheesecake med blåbærsuce!
Cheesecake-opskrift med kiwi og vaniljesyltede passionsfrugter!
Cheesecake-opskrift med karamel og macademianødder!

cheesecake