chokoladefondant
DESSERTER & KAGER

Chokoladefondant med olivenolie-is

Forkæl dine gæster med en lækker chokoladefondant og hjemmelavet olivenolie-is

Isen kræver ismaskine, men ellers er der ikke mange ben i denne opskrift.

Chokoladefondant er små kager i muffin-størrelse, der er lidt bløde, på grænsende til det flydende, i midten.
Chokoladefondant med olivenolie-is

(4-5 personer)

Det skal du bruge
Chokoladefondant:

(8-10 kager)
200 g god mørk chokolade
200 g usaltet smør
4 hele æg (200 g)
160 g sukker
160 g hvedemel
20 g kakao
6 g bagepulver

Olivenolie-is:
1 l sødmælk
230 g sukker
1,1 dl piskefløde
¾-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Kan du lide chokoladefondant, så kan du her få 7 lækre måder at lave chokolade-desserter på

Sådan gør du
Chokoladefondant:

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Smelt smørret og rør det sammen med chokoladen. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i en stor skål og vend chokoladen i med en spatel eller dejskraber. Sigt mel og kakao i dejen, tilsæt bagepulveret og pisk hurtigt det hele sammen.

Fordel dejen til chokoladefondant i små alu-engangsforme, som er smurt med smeltet smør eller olie og bag kagerne ved 180° i ca. 10 min. - gerne med varmluft.

Olivenolie-is:
Varm mælken op med sukkeret, til sukkeret er helt smeltet. Det må ikke koge. Køl blandingen ned, rør fløde og olie i. Hæld massen i ismaskinen og lad den køre.

Anretning
Tag de færdigbagte chokoladefondant ud af ovnen, lad dem køle lidt af og vend dem forsigtigt ud i håndfladen, foret med et viskestykke.

Fordel dine chokoladekager på tallerkenerne og server dem varme med en kugle olivenolie-is.

TIPS: Kagerne skal være smeltende bløde indeni - giv dem hellere for lidt end for meget tid. Bag chokoladefondant lige inden servering, da de bliver kedelige, hvis de bages i forvejen.

"Skeen" på billedet er formet af en let mørdej, som er bagt. Den kan selvfølgelig undværes eller erstattes med en anden god vaffel eller tuille.

Se FORSLAG TIL MENU

Se også opskrift på TOSCANSK T-BONE-STEAK MED ROSMARIN