Chokoladekage med guldstøv
DESSERTER & KAGER

Chokoladekage med guldstøv

Gå choko-amok med denne intense chokoladekage smurt med chokoladecreme og pyntet med tynde chokoladeplader og guldstøv, som passer perfekt til påskebordet. Servér kagen for dem, du har kært, og imponer dine gæster med den ultimative chokoladedessert!

Servér denne intense chokoladekage som dessert til årets påskefrokost - den bliver uden tvivl årets store påskehit. Kagen er smurt med chokoladecreme og pyntet med tynde chokoladeplader og guldstøv, og den vil uden tvivl gå i enhver chokoladeelskers hjerte. 

Prøv også: Nem chokoladekage med pærer

Chokoladekage med guldstøv

Tid: 20 minutter. Bagetid: 20 minutter. Afkøling: Mindst 6 timer. Antal: 10-12 kagestykker. 

Chokoladekage:

  • 300 g mørk chokolade (60-70 % kakaoindhold)

  • 150 g smør

  • 6 æg

  • 60 g sukker

  • en springform, Ø 20 cm

FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL HUSET OG MADEN MED MAD & BOLIG!

Chokoladecreme:

  • 100 g mørk chokolade (60-70 % kakaoindhold)
  • 40 g smør

Chokoladeplader:

  • 100 g mørk chokolade (60-70 % kakaoindhold)

Pynt:

  • 1 g spiseligt guldstøv

Inspiration: 15 fiskeforetter til påskebordet 

Sådan laver du chokoladekage med guldstøv:

  1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 180°. Smelt chokoladen over vandbad (se side xx). Skær smørret i tern, og rør det i den smeltede chokolade. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne skummende med 20 g sukker med en elpisker, og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive med de sidste 40 g sukker med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen.
  2. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen, og sæt den derefter i køleskabet i mindst 6 timer.
  3. Chokoladecreme: Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør det godt sammen, og lad det afkøle, til konsistensen er cremet.
  4. Chokoladeplader: Smelt chokoladen over vandbad. Læg et ark bagepapir på bordet, og drys det evt. med spiseligt guldstøv eller anden kagepynt. Hæld den smeltede chokolade ud på papiret, og smør det jævnt ud.
  5. Lad chokoladen størkne helt, før du skærer den ud i passende stykker, som nu kan bruges til pynt på kager og desserter. Chokoladepladerne kan laves i forvejen – opbevar dem køligt i en plastboks med låg, til de skal bruges.
  6. Servering: Smør chokoladecremen på den kolde kage, og pynt med chokoladeplader og guldstøv.

Tip: Kan du ikke få fingre i guldstøv, kan du sagtens bruge en anden type kagepynt, fx kandiserede violer.