DESSERTER & KAGER

Chokolademousse med appelsin

Chokolademousse er en ægte dessertklassiker og oven i købet nem at lave. Her har den fået en lækker bund af knuste biscotti og et strejf af appelsinsmag.

Chokolade er fantastisk i alle afskygninger, men en rigtig chokoladetung og cremet chokolademousse har en særlig plads i de flestes hjerte. Hvis den bliver lavet korrekt, så smelter den nærmest på tungen. Problemet er af og til, at chokoladesmagen kan blive en anelse intens - især hvis du bruger den gode mørke chokolade med minimum 60 % kakaoindhold, som vi anbefaler. Derfor har vi givet chokolademoussen lidt modspil af frisk sppelsin og knasende biscotti. Vi synes, det rammer den perfekte smagskombination af fed, frisk og sød. Enhver der er vild med chokolademousse skal prøve vores friske udgave. 

Prøv også: Hvid chokolademousse med bær

Chokolademousse med appelsin og biscotti

Tid: 25 minutter.
Afkøling: Mindst 3 timer.
Antal personer: 6
Det skal du bruge til chokolademousse med appelsin:
  • 200 g mørk chokolade (mindst 60 % kakaoindhold)
  • 4½ æggehvider, pasteuriserede
  • 4 æggeblommer, pasteuriserede
  • 50 g sukker
  • 1 appelsin, usprøjtet
  • ca. 15 biscottier (italienske småkager)
  • friske mynteblade til pynt

Prøv den ultimative dessert: Fransk chokolade-roulade!

Sådan laver du chokolademousse med appelsin

  1. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, læg dem i en varmefast skål, og placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte, og undgå, at der kommer vand eller damp i den.
  2. Lad den smeltede chokolade køle let af.
  3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
  4. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med elpiskeren. Riv appelsinskallen fint, og vend den i de piskede æggeblommer sammen med den smeltede chokolade. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i blandingen.
  5. Knus biscottierne, fx i en morter, og fordel dem i bunden af 6 glas. Fordel chokolademoussen over. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
  6. Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Pynt med mynteblade på toppen.

Prøv også: Cognacmousse med mandelkrokant

 

Læs mere om: