DESSERTER & KAGER

Chokoladetærte til halloween

Overrask til halloween med en cremet chokoladetærte, der sender dine smagsløg i himlen. Her får du opskriften på en ægte halloween-kage med chokoladekræs.

Server en cremet chokoladetærte med små hvide sukker-spøgelser, når halloween står for døren. Denne chokoladetærte hører til i det sødeste slaraffenland, man kan forestille sig, og både børn og voksne vil fortrylles, når de sætter tænderne i den skønne chokoladetærte med marcipan. 

Herunder finder du opskriften på den perfekte chokoladetærte til halloween. 

SE OGSÅ: Hjemmelavede halloween-flødeboller 

Det skal du bruge for at lave Chokoladetærte: 

• 200 g valnødder
• 50 g farin
• 50 g Original ODENSE Marcipan
• 1 knsp. salt
• 65 g smeltet smør
• 2½ dl piskefløde
• 175 g ODENSE Mørk Chokolade 55%
• smør til formen

SPØGELSER:

  • 75 g æggehvide(r)
  • ¾ dl sukker
  • Lidt smeltet ODENSE Mørk Chokolade 55%

Sådan laver du chokoladetærte:

  1. Blend nødder, farin, salt og marcipan i en foodprocessor til nødderne er finthakkede. 
  2. Kom det smeltede smør i lidt ad gangen.
  3. Smør en tærteform (ca. 11 x 35 cm) med løs bund.
  4. Tryk dejen i formen og bag den ved 165°C i ca. 25 minutter, til den føles fast.
  5. Afkøl på bagerist, stadig i formen.
  6. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  7. Hak chokoladen og kom den i den varme fløde og lad den smelte.
  8. Lad cremen køle lidt og hæld den i de kolde bunde.
  9. Sæt koldt i minimum 2 timer, gerne til næste dag

TIP! Hvis din tærte er svær at få ud af formen, når den er færdigbagt, kan du varme siderne med hænderne eller med en crème brûlée brænder for at løsne den.

SPØGELSER:

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du pisker, så hviderne bliver stive og seje.
  3. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt små, høje spøgelser ud på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag spøgelserne ved 110°C, uden varmluft, i 1 time og 15 minutter. Sluk for ovnen og sæt lågen på klem.
  5. Lad marengsene tørre i yderligere 1 time.

VED SERVERING:

  1. Pynt de små spøgelser med øjne og sæt dem fast på tærten med chokolade.
  2. Servér tærten som dessert eller til kaffen.

SE OGSÅ: Fantastisk opskrift på chokolade- og mandelkage