DESSERTER & KAGER

Citronkage med kokos

Saften er sur, skallen er bitter. Alligevel er citroner uundværlige. Denne opskrift på citronkage med kokos er et bevis på, at syrlig citron og sød kokos er et godt match. Følg opskriften og servér den næste gang, du får gæster!

Citroner er sure, men er virkelig gode i meget mad - især fordi syren fra citronerne både kan fremhæve smagen af andre ingredienser og skabe balance i en for fed eller sød ret. Derfor er citroner velegnede til både desserter og salt mad. Brug både saft og skal. Saften har den friske og skarpe syrlige smag, og skallen er mere bitter og aromatisk.

Prøv også en hjemmelavet citron-marmelade og servér den til en god brunch.

Citronkage med kokos:

Bagetid: 35-40 minutter. Antal: 10-12 personer.

  • 200 g sukker
  • 180 g smør
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. kokosmel
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. mælk

Find lækre opskrifter med råvarer i sæson og lad dig inspirere af tidens største boligtrends i Mad & Bolig!

Sådan gør du:

  1. Rør sukker og smør blødt.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, så hvert er helt indarbejdet i smørmassen, før det næste tilsættes.
  3. Tilsæt mel, bagepulver, kokosmel samt saft og fintrevet skal fra citronen, og vend det grundigt i dejen. Tilsæt til sidst mælken lidt ad gangen. Vend dejen grundigt sammen, dog uden at overgøre håndarbejdet, da dejen kan skille, hvis den røres for meget.
  4. Hæld dejen i en velsmurt springform på ca. 22 cm i diameter.
  5. Bag kagen i ovnen ved 170° i 35-40 min.
  6. Lad den færdigbagte kage køle lidt af på en bagerist. Servér kagen lun eller kold med lidt yoghurt, is eller letpisket fløde til.

Er du vild med citronmåne? Vi har fået fingrene i emmerys opskrift på hjemmelavet citronmåne, der løfter den gamle klassiker til helt nye højder.

Tip: Kagen holder sig frisk et par dage, hvis den får lov at stå så længe, men er bedst nybagt og lun.

Lav mad i et drømmekøkken! Find inspiration til dit køkken i galleriet her:

14 idéer til et nyt køkken