DESSERTER & KAGER

Crème brûlée med lakrids og hindbær

Lakrids er det nye sort og kan bruges i næsten alt. Her får du en supernem opskrift på crème brûlée med lakrids og hindbær. Det tager tid, men det er det værd.

6 personer

2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
60 g sukker
½ spsk pulver af lakrids
salt efter smag
4 æggeblommer
friske hindbær
sukker

Dag 1: Kog mælk, fløde og sukker op. Drys lakridspulver og salt i. Lad blandingen afkøle til ca. 50°. Rør æggeblommer i, og lad blandingen stå natten over.

Dag 2: Hæld blandingen op i ovnfaste forme, og sæt dem i en dyb ovnplade. Hæld ca. 1 cm vand i bunden af pladen, og dæk formene omhyggeligt til, så de bliver helt tætte. Bag dem på nederste rille ved 100° i en time - eller til crème brûléen er stivnet. Tag dem ud, og lad dem køle af. Drys sukker på, og brænd overfladen med en crème brûlée-brænder. Server med friske hindbær rørt med lidt sukker.

Opskriften på crème brûlée med lakrids er fra Martin Jörgensen fra den svenske Lakritsfabrikken.se, hvis produkter nu også forhandles i Danmark.

Læs mere om lakrids her

Andre opskrifter på crème brûlée

Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée Crème brûlée
Klassisk crème brûlée

Crème brûlée med rabarber

Crème brûlée fra Hotel Brøndum i Skagen
Læs mere om: