Peter Svenningsen smiler og er i gang med at dryppe chokolade fra en chokoladeform.

Chocolatier Peter Svenningsen, som står bag Chocolatier Svenningsen, i gang med at lave mørk chokolade med ganache.

Choconord
DESSERTER & KAGER

To danske verdensmestre i chokolade

Vi har gjort det igen! Det er svært ikke at være stolt, når to danskere løber med nogle af de største priser ved VM i chokolade. I år er det en ny spiller på chokoladebanen, Peter Svenningsen, som modtog prisen for sine overraskende fyldte chokolader.

Egentlig er han uddannet grafiker, men for to år siden sagde han sit job op og helligede sig sin hobby og passion: chokolade. Peter Svenningsen er den nye dreng i gourmetklassen af chokolademagere og hev en overraskende sejr hjem 1. december ved verdensmesterskaberne i chokolade. Den anden verdensmester er Mikkel Friis-Holm, som også var imellem vinderne ved konkurrencen sidste år.

For Peter Svenningsen var chokolade en hobby indtil 2008, hvor han tog en uddannelse som chocolatier, men herfra er det gået hurtigt. Da han i år stillede op til de skandinaviske mesterskaber, The International Chocolate Awards Scandinavian Regional Competition, var han forholdsvis ukendt i branchen. Men efter at have vundet konkurrencen, blev han naturligvis også udtaget til at deltage i verdensmesterskaberne i chokolade.

Få styr på temperering af chokoladen: 5 tips til perfekt chokoladeovertræk

- Jeg er overrasket og meget stolt af at have slået stjernerne i chokoladebranchen. Jeg gik 'all in' ved ikke at gå kompromis med mine chokolader. Enten ville jeg falde helt igennem, eller så ville jeg nå til tops!, siger Peter Svenningsen, som var fyldt med ærefrygt over at skulle konkurrere med de etablerede i konkurrencen. Han vandt både guld og to sølvpriser i kategorien 'mørk chokolade med ganache.'

Nordiske råvarer og ingen komprisser

Et af de parametre, som Peter Svenningsen går 'all in' på, er at flere af hans chokolader er fyldt med råvarer, som er aktuelle for årstiden, og hvoraf han selv samler nogen af dem ind i nærområdet. Når du har sat tænderne i den sprøde chokolade, kan du derfor møde smagen af ingredienser fra rabarber til gran og rosmarin. Chokoladen, som vandt guld i konkurrencen, er med vilde blåbær. Derudover er Svenningsens fyldte chokolader baseret på vand og indeholder ikke smør eller fløde som det meste øvrige fyldte chokolade. Tilsætningsstoffer er naturligvis også bandlyst.

To uimodståelige opskrifter fra Mikkel Friis-Holm: chokolademuffins og chokoladekage uden mel

Peter Svenningsen går ikke på kompromis med hverken råvarer eller kvalitet. Som leverandør af chokoladen, som udgør overtrækket omkring ganachen, har han ikke overraskende valgt at danne parløb med netop Mikkel Friis-Holm, som igennem årene har vundet adskillige præmier for sin chokolade. I år vandt Friis-Holm guld i kategorien mælkechokolade og snuppede også to bronzemedaljer i den mørke kategori. Så alene chokoladen, som Peter Svenningsen bruger med sin ganache er altså guld værd. Hold øje med de to herrer Friis-Holm og Svenningsen, hvis du er til kvalitetschokolade, der kan noget ud over det sædvanlige.

Få inspiration til hjemmelavet konfekt med ny smagsoplevelser i galleriet nedenfor.