Isdessert med chokolade
DESSERTER & KAGER

En isdessert i særklasse

Lav den her syndige iskegle i chokoladeskal og imponér dine gæster med en isdessert i særklasse.

Den her iskegle i chokoladeskal kræver ikke en bestemt form, men blot lidt fingersnilde til at lave kræmmerhuse. Keglen er lavet af mælkechokoladeis med en skal af chokolade. Dryp af lakridssirup giver kant til den milde is. Tilsammen giver det en velsmagende, eventyrlig og smuk isdessert, som dine gæster vil huske længe efter, de har spist den. Se opskriften på iskegle herunder ...

En isdessert i særklasse

Opskrift på iskegle med mælkechokoladeis og lakrids

4 kegler
CHOKOLADESKAL:
  • 100 g mælkechokolade
MÆLKECHOKOLADEIS:
  • 200 g mælkechokolade
  • ½ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 3,5 dl minimælk
PYNT:

Sådan laver du en iskegle med mælkechokoladeis:

  1. CHOKOLADESKAL: Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapir, og klip dem over på midten, så du har fire halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape eller lim. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen. 
  2. MÆLKECHOKOLADEIS: Knæk chokoladen i mindre stykker, og varm langsomt chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel isen i de fire chokoladekræmmerhuse, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over. 
  3. SERVERING: Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad, og fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lidt lakridskrymmel.

​Se flere fænomenale isdesserter her ...

Hjemmelavet is - se 12 lækre isdesserter

Tip! Hvis du er vild med den klassiske isdessert, så prøv fx at lave din egen regnbueis. Find opskriften her!