DESSERTER & KAGER

Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

En god espresso til en mundlækker kage kan gøre underværker, men prøv at tilsætte espressoen i det søde indslag og opdag et kagemirakel! Du finder opskriften på en god Espresso-istærte her!

Denne sprøde espresso-istærte kan serveres som dessert eller som et lækkert stykke kage til eftermiddagskaffen. Den knasende bund supplereret med den kaffelækre is gør tilsammen med de syrlige ribs denne is-dessert til et sikkert hit i hele familien. Du finder opskriften herunder!

Læs også: Lav lækker caffe latte på under 1 minut
 

Espresso-istærte

Tid: 35 minutter
Frysetid: Mindst 4 timer
Antal: 8-10 tærtestykker

Kiksebund med chokolade:
250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade
En springform, O 24 cm

Espressois:
1. spsk instant kaffepulver
4 dl piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis

Pynt:
Citronmelisse
Friske ribs
Sukker

Prøv også opskriften: Romkugler uden sukker
 

Kiksebund med chokolade:

Beklæd springformen med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af.

Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skal, og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen.

Espressois:
Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skal, og pisk det til let kaffeflødeskum med en elpisker. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skal med elpiskeren. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du far en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.

Servering:
Tag espresso-istærten ud af fryseren 20 minutter for servering. Pynt den med citronmelisseblade og ribs vendt i sukker.

Prøv også opskriften: Lækre karamelsnitter med chokolade

Læs mere om: