DESSERTER & KAGER

Eventyrlig hjemmelavet bryllupskage

Få opskriften på en eventyrlig hjemmelavet bryllupskage lavet af konditor og chocolatier Torben Bang, og gør ham kunsten efter!

En bryllupskage er et af de største højdepunkter på bryllupsdagen. Den ender tit som et samtaleemne, også længe efter festen. Når konditor Torben Bang mødes med de kommende brudepar, er det altid med hans motto i baghovedet “det skal være kalorierne værd”. Dette motto følger ham, når han tryller den ene eventyrlige bryllupskage frem efter den anden fra slotskonditoriet på Kokkedal Slot Copenhagen.

Prøv også: Hjemmelavet bryllupskage med hindbær og pistacie

 

Sådan vælger du den perfekte bryllupskage

For Torben er det vigtigt, at kagen bliver præcis som brudeparret ønsker. Det er vigtigt, at kagen er flot, men lige så vigtig, er smagen og kombinationen af bagværk, mousse, og at balancen mellem sukker og syre-friskhed er helt perfekt. En bryllupskage må endelig ikke være for sød. Nogle kager er mere udfordrende end andre, det er sjældent, at to kager er ens. Nogle bryllupskager har det meget enkle og minimalistiske look, andre er mere dekorerede med blonder, fine sprøjtninger og store finurlige blomster - fælles for dem alle er, at hver en mundfuld er kalorierne værd.

 

Opskrift på en eventyrlig bryllupskage lavet af Torben Bang

Her får du opskriften på en bryllupskage af Torben Bang, der består af chokoladekage med flødechokolade-bavaroise og passionsfrugt-mousse. Opskriften passer til en 2-etagers kage til ca. 15-20 personer. 

Opskrift på bryllupskage

Lagkagebund:

  • 120 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 7 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan laver du den: 

  1. Rør det bløde smør og flormelis hvidt.
  2. Tilsæt æggene lidt efter lidt, rør massen til den er luftig. 
  3. Tilsæt hvedemel og bagepulver, rør til massen er jævn. 
  4. Fordel massen på en bageplade (40cm-35cm) med papir. 
  5. Bag bunden ved 170 grader i ca 5-7 min.
  6. Stil bunden til afkøling.
 

Chokoladekage:

  • 200 g blødt smør
  • 4 stk æg
  • 120 g hvedemel
  • 360 g sukker
  • 35 g kakao
  • 1 tsk  bagepulver

Sådan laver du den: 

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
  2. Fordel massen i en bradepande (32cm-22cm) med bagepapir. (kan købes her)
  3. Bag kagen ved 170 grader i ca. 10-15 min.
  4. Stil kagen til afkølning.

 

Flødechokolade-bavaroise

Sådan laver du den: 

  1. Udblød gelatinen i koldt vand.
  2. Hak flødechokoladen fint.
  3. Kog mælk og fløde op i en gryde.
  4. Rør æggeblommer og sukker sammen, hæld den varme mælk/fløde ned i æggeblommerne under omrøring.
  5. Hæld massen tilbage i gryden, og varm massen over middel varme under konstant omrøring til massen får en cremet konsistens.
  6. Tilsæt den udblødte gelatine i den varme crème.
  7. Hæld crèmen over den finthakkede chokolade, rør cremen til den er homogen.

 

Passionsfrugt-mousse

  • 200 g passionsfrugtpuré
  • 120 g flormelis
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 bl gelatine
  • 500 g letpisket flødeskum

Sådan laver du den: 

  1. Udblød gelatinen i koldt vand.
  2. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vanilje kornene ud.
  3. Varm passionsfrugt puré, flormelis og vaniljekornene op i en gryde.
  4. Smelt den udblødte gelentine i den varme passionspuré.
  5. Lad passionsfrugtpuréen køle ned til ca 30 grader.
  6. Vend det let piskede flødeskum i den afkølede passionspuré.

 

Til pynt til bryllupskagen skal du bruge:

 

Sådan samler og pynter du bryllupskagen:

  1. Skær 2 strimler af lagkagebunden (5cm høj & 40cm lang)
  2. Udstik med en lagkagering en bund af chokoladekagen på 19 cm og en på 12 cm (brug en lagkagering - kan købes her) Gør det samme med den hvide lagkagebund.
  3. Du er nu klar til at bygge bryllupskagen. Begynd med at beklæde lagkageringenes sider med lagkagebunde-strimlerme - den ene på ca 19 cm og den anden ca 12 cm.
  4. Skær de udstukne chokoladekage-bunde til, så de passer ned i de lagkagebunde beklædte ringe.
  5. Hæld bavaroisen i de 2 ringe, så der ca er 1 cm i hver ring. Stil kagerne koldt.
  6. Fyld ringene op med passionsfrugtmoussen. Læg den udstukne lagkagebund på toppen og stil kagerne tilbage på køl.
  7. Tag kagerne ud af ringene, når de har sat sig, smør siderne op med et tyndt lag flødechokolade-bavaroise.
  8. Udrul den hvide fondant til ca. 3 mm tykkelse og beklæd kagerne heri.
  9. Lav små harlekintern på siden af den store kage, placer en lille decorations perle i hvert kryds.
  10. Sprøjt en guirlande på den lille kage.
  11. Placer den lille kage ovenpå den store kage, i samlingen sprøjt en knup-kant med sprøjteglasur.
  12. Opbevar bryllupskagen køligt.